[Review] De refurbished iPhone SE voor ondernemers

Proefpersoon, dat ben ik graag. Zeker voor een slimme zakelijke smartphone! Een refurbished iPhone SE. Een verstandige keuze voor ondernemers die veel bellen, appen en de hele actief actief zijn op zijn social media? Getest en gecheckt ✔

Refurbished iPhone Shop vroeg me om hun iPhone SE te testen. Een model dat niet nieuw is, maar wél compleet getest, vernieuwd en gecheckt. Dat betekent dat in sommige gevallen onderdelen worden vervangen, zoals de accu, lader of het scherm. En dat de telefoon technisch weer helemaal up to date is.

iPhone SE: een kleine opfrisser

De SE is een model dat in maart 2016 op de markt werd gebracht als een ‘betaalbare iPhone’ en die de bijnaam ‘De kleine krachtpatser’ draagt. Van buiten lijkt dit model op de iPhone 5s, klein maar fijn! Technisch heeft hij vrijwel dezelfde capaciteit als de 6s. De SE is er in vier kleuren: roségoud, spacegrijs, zilver en goud en beschikt over functies als de geïntegreerde vingerafdruksensor in de thuisknop en diverse opties voor Siri.

Google reviews

Mijn onderzoek begint bij de Google reviews. Eerst eens kijken hoe anderen dit toestel ervaren! 

iPhone SE

Super telefoon!

De iPhone SE is een kleine smartphone, haast minuscuul naar hedendaagse begrippen, met een scherm van slechts 4″. Dat is een heel stuk kleiner dan de huidige iPhone 6S, en al helemaal vergeleken met de enorme iPhone 6S Plus van 5,5″. Dat is ook wat Apple probeert te bereiken met de iPhone SE: Een kleine telefoon met hoogwaardige specificaties

Klein maar fijn!

Review iPhone SE

Beter dan 5

De batterij is alleszins al veel beter dan de Iphone 5 waar ik heeeeel veel miserie mee gehad heb (wat ook kan liggen aan het feit dat ik hem al een dikke 3 à 4 jaar had). Voor de rest niets op aan te merken, goed design – perfecte grootte. Wou geen 6 model omdat ik geen grotere iPhone wou dus perfect.

Review refurbished iPhone SE

Redelijke telefoon

Ik wou al een tijdje een Apple proberen,en kwam ik de SE 32GB tegen en leek het mij een prima toestel. En de prijs was ook goedkoop in vergelijking met de andere Apple telefoons. Ik was overgestapt van de huawei p9 litle, En de telefoon was super goed en snel ook gaat de accu 1 hele dag mee. Echter na een tijdje liep ik tegen een paar minpunten aan.

  • de telefoon wordt snel warm als het oplaad
  • kan super slecht tegen water, niet te gebruiken als het regent.
  • de WiFi verbinding is slecht als je niet dicht bij de modem bent.
  • vingerafdruk is erg gevoelig en wordt snel vies.
  • geluid is matig

Review: refurbished iPhone SE

Review Dikke Titels
Foto: Rick de Visser (Fotoicon)

Gemengde reacties, maar de meeste reviewers zijn positief. Ik nam de proef op de som en ruilde mijn iPhone 7 twee weken lang om voor de SE. Een paar stappen terug dus. Benieuwd hoe dat zal bevallen! 

Size does matter!

Om te beginnen is de iPhone SE inderdaad een stuk kleiner dan mijn iPhone 7. Ik vind dat persoonlijk wel een voordeel. Ik ben veel onderweg voor mijn werk. Het is dan wel prettig dat alles dat je meeneemt zo compact mogelijk is! Persoonlijk houd ik meer van zwarte telefoons. De SE is er niet in het zwart, maar hé: soms moet je compromissen sluiten in het leven!

Time vs. efficiency

Net als de 7, laadt de SE vrij snel op en gaat de accu lekker lang mee. Ik kom er met gemak mijn hele werkdag mee door. Een nadeel van beide toestellen is de gevoeligheid van de vingerafdruksensor. Even snel appen tijdens een zakelijk diner is een no go. Met klamme handjes of vette vingers is het onmogelijk om je vingerafdruk te scannen en moet je de persoonlijke pincode invoeren. Niet handig voor zakenvrouwen die graag 100 dingen tegelijk doen ?

Camera

Branding op social media is een krachtig marketingmiddel voor elke ondernemer. Eén van mijn grootste aandachtspunten was daarom de camera van de refurbished iPhone SE. Het toestel beschikt over een 12 megapixel camera. Ik heb in twee weken tijd diverse foto’s gemaakt, binnen en buiten, en de kwaliteit doet niet onder voor die van de iPhone 7. Video is een compleet ander verhaal. De 4K video’s zijn duidelijk niet van hedendaagse kwaliteit. Een post op Instagram red je er nog wel mee, maar wil je de beelden opleuken met een bewerking dan houdt het al gauw op.

Geluid

Bij de SE zit de speaker aan de onderkant van het toestel. Om het geluid van mijn refurbished iPhone SE te testen – voor onder video’s of gewoon voor de fun – heb ik het nummer ‘Con Calma’ van Daddy Yankee op max volume gezet. Klonk geweldig! Prima geluid. Geen bonkende basstonen of drukkende hoge noten. Perfect!

Conclusie

Ik heb helemaal niets gemerkt van het feit dat dit geen nieuw toestel is, maar een refurbished iPhone SE. In vergelijking met de iPhone 7 zijn alleen de video’s voor mij een minpunt. Maar daarentegen vind ik het kleine formaat van de SE weer een groot pluspunt. Conclusie? Een prima toestel voor zakelijk gebruik. Ik zou hem zeker aanraden!