Remote werken vanuit bella Italia

Het nieuwe werken is alweer passé! Remote werken is the next big thing, zo blijkt uit onderzoek van Remote.com. De website hield een enquête onder 10.000 voltijdwerkers in Nederland, het VK, Frankrijk, Duitsland en de VS. Hieruit blijkt dat maar liefst 63% van de Nederlanders werken op afstand op het verlanglijstje heeft staan. Hoe werkt dit in de praktijk? Wat heb je nodig om succesvol te kunnen werken op afstand? En welke beroepen lenen zich hier het best voor? Tijd voor een review over remote werken vanuit bella Italia!

Wat is remote werken?

Remote werken

‘Remote’ is de Engelse term voor ‘op afstand’. Remote werken betekent dus letterlijk: op afstand werken. Dankzij het wereldwijde web en social media is onze wereld steeds groter geworden en afstanden kleiner. We onderzoeken en delen steeds meer online, ook werkgerelateerde zaken. Sommige branches zijn zelfs volledig online, de IT bijvoorbeeld en online marketing. We bereiken klanten en collega’s met een paar muisklikken en vergaderingen vinden steeds vaker plaats in Teams, Zoom of Google Duo.

Wat heb je nodig om te kunnen werken op afstand?

Een laptop en goede wifi-verbinding zijn de eerste en belangrijkste aandachtspunten op je checklist voor remote werken. Een laptop kun je zelf aanschaffen, een goede internetverbinding is niet overal gegarandeerd. Check dit goed voordat je een locatie kiest of zorg voor een eigen hotspot. Verder is het zaak dat je over de juiste tools en programma’s beschikt. Misschien heb je een printer nodig? Bewerkingsprogramma’s? En toegang tot klantenbestanden? Daarnaast speelt een goede verstandhouding met je werkgever of klanten ook een grote rol. Zij moeten het kunnen redden zonder jouw stralende aanwezigheid en ermee instemmen dat je op afstand werkt.

Checklist 

Checklist remote werken
  • Een laptop
  • Een goede internetverbinding of hotspot
  • De juiste tools en programma’s
  • Een goede verstandhouding met je werkgever of klanten

Leestip: Zo kies je het beste internetabonnement 

Beroepen die zich lenen voor remote werken

Niet elke branche en functie leent zich voor werken op afstand. Als postbezorger wordt het bijvoorbeeld lastig om vanuit een willekeurige plek op de wereld je beroep uit te oefenen. Branches waarin het wel veel voorkomt zijn de IT, HR, marketing en creatieve beroepen zoals vormgevers en copywriters. De reden hiervoor is puur praktisch: binnen deze beroepsgroepen kun je gemakkelijk online werken en communiceren. Door de globale digitalisering wordt remote werken in steeds meer branches geïntroduceerd. Zo bellen sales medewerkers tegenwoordig bijvoorbeeld ook vanuit huis en sturen managers hun medewerkers online aan.

Remote werken vanuit bella Italia

Dikke Titels is voor 6 weken neergestreken in Italië om te ervaren hoe het is om te werken op afstand. En dat bevalt prima… bellissima! We hebben een review gemaakt van de bevindingen so far.

Review

Werken op afstand vanuit Italië

Laptop (Macbook Air)
Wifi
Klantcontact op afstand
Tools en programma’s
Workflow
Inspiratie

5 sterren voor Apple en de inspirerende omgeving!

Ik ben begin dit jaar overgestapt op een Apple laptop, een Macbook Air. Daar ben ik nu, tijdens mijn remote werken-avontuur, enorm blij mee. De laptop is bijna sneller dan mijn brein als het om het verwerken van teksten gaat! De wifi wil nog wel eens haperen in Italië, maar dat nemen ik maar voor lief met dit prachtige en inspirerende uitzicht. Het enige andere punt van aandacht is de workflow. Die is in Italië nét even anders dan in Nederland. Gelukkig handel ik de meeste zaken af per mail en maakt het niet uit of ik een uurtje eerder of later reageer dan normaal, want die siësta heb je echt wel nodig met de hoge temperaturen hier!

4.6