Refurbished iPhone: waar moet je op letten voor aanschaf?

Voor wie niet teveel wil uitgeven aan een iPhone, maar wel wil profiteren van genoeg MB’s en belminuten, zijn er de refurbished modellen. Deze toestellen zijn niet nieuw, maar vernieuwd. Ze worden helemaal getest en gecheckt voordat ze naar de klant gaan. Waar moet je op letten voordat je een refurbished iPhone koopt? En hoe scoor je de beste deal? Alles wat je moet weten!

Een refurbished iPhone

‘Refurbished’ is het Engelse woord voor ‘gerenoveerd’. Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone die uitgebreid wordt getest en gecheckt. Afhankelijk van de testresultaten worden sommige onderdelen vervangen, denk bijvoorbeeld aan de accu, de lader of het scherm. De telefoon wordt technisch weer helemaal up to date gemaakt en is ‘als nieuw’. Door voor een refurbished iPhone te kiezen, kun je al snel 20 tot 30 procent in aanschafkosten besparen en bovendien doe je het milieu ook een groot plezier als je elektronica hergebruikt!

Leestip: 10 tips waarmee je zonder moeite verduurzaamt

Welke refurbished toestellen zijn er?

In principe is van elk toestel een refurbished variant te vinden. Van de refurbished iPhone SE tot de nieuwste iPhone 11 toestellen. Je kunt voor een gerenoveerd model kiezen als je huidige abonnement verloopt en je wilt verlengen, maar een los toestel kan ook. Tip: wil je een refurbished iPhone zonder abonnement? Dan ben je bij de bekende providers vaak duurder uit. Kijk en vergelijk eerst het complete aanbod voordat je tot aankoop overgaat!

Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone koopt?

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe toestel geen miskoop is, zijn er een aantal punten die je moet afstrepen voordat je afrekent. Check voordat je koopt in ieder geval onderstaande punten.

  • Zoek uit of het refurbished model je echt voordeel oplevert en of jij dit verschil in prijs de moeite waard vindt.
  • Laat je goed informeren over de staat van de telefoon.
  • Check alle aanbieders, misschien is het elders goedkoper!
  • Lees de garantievoorwaarden goed door.
  • Kijk of de winkel het Refurbished Keurmerk heeft.
  • Lees reviews van andere klanten.
  • Controleer de accu goed.

Foto: Arnel Hasanovic