Potlood in Mocro Maffia: Nasrdin Dchar en zijn rol so far

Er staat weer een nieuw seizoen Mocro Maffia voor de deur: seizoen 3 alweer van de Nederlandse crimeserie. In de eerste twee delen zijn al veel personages de pijp uit gegaan, zoals ze dat op z’n Amsterdams zeggen. Potlood niet, hij draait nog steeds volop mee in het team van Romano. Wat is zijn story so far? En wie is de acteur achter Potlood in Mocro Maffia? Een biografie van Nasrdin Dchar en zijn rol in de spannende Videolandserie.

Overleden personages Mocro Maffia

Oussama Ahammoud als Muis in Mocro Maffia

Vanaf 29 januari is Mocro Maffia 3 te zien op Videoland. Onlangs maakten de makers, tot ieders verrassing, bekend dat Mo de Show (gespeeld door Bilal Wahib) nog leeft. In de laatste aflevering van het tweede seizoen leek het erop dat hij zou worden geliquideerd door leden van team Romano. Ook andere personages overleefden het tweede seizoen niet. Zo lijkt Muis (Oussama Ahammoud) niet terug te keren, werd Gladder (Mamoun Elyounoussi) doodgeschoten bij zijn auto en zijn ook schrijver en journalist Rein (Daan Schuurmans) en Matthijs (Jim Deddes) inmiddels overleden.

Leestip: Overleeft Oussama Ahammoud (Muis) Mocro Maffia 2?Potlood in Mocro Maffia 1

Potlood is still alive and kicking. We kennen hem als de rechterhand van Romano (Mandela Wee Wee), die in een schimmige drugsvete is beland met De Paus (Achmed Akkabi). In het eerste seizoen van Mocro Maffia maakten we kennis met Potlood, toen hij nog met beiden bevriend was: met Romano en met De Paus. De drie karakters zijn losjes geïnspireerd op de werkelijkheid en lijken te refereren naar Gwenette Martha (Romano), Benaouf A. (De Paus) en Houssine Ait. S. (Potlood). In seizoen 1 zagen we dat Romano, De Paus en Potlood samen een club bezochten, waar De Paus en Potlood voor dezelfde dame vielen. Ze trouwt met Potlood en is in verwachting van hun eerste kindje als De Paus haar en de ongeboren baby op koelbloedige wijze vermoordt.

Potlood in Mocro Maffia de serie

Houssine Ait. S.

Houssine Ait. S. staat in het echte leven, net als Potlood in Mocro Maffia, bekend als een slimme zakenman. Een jongen die zich niet zo zeer met de gewelddadige kant van de onderwereld bemoeit, maar met de boekhouding. Hij is nog steeds op de vlucht voor justitie en zou, om onherkenbaar te zijn, plastische chirurgie in zijn gezicht hebben ondergaan. In 2015 zat hij korte tijd vast in Marokko, omdat hij geen geldige legitimatiepapieren kon tonen. Omdat dit land geen eigen onderdanen uitlevert, werd hij al snel weer vrijgelaten en greep de Nederlandse justitie achter het net. 

Leestip: Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij
Leestip: Gwenette Martha, Benaouf A – wie is wie in Mocro Maffia?

Volg mij op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 2.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Potlood in Mocro Maffia 2

In seizoen 2 is Potlood vooral druk met het roekeloze gedrag van zijn compagnon Romano. Die is op spectaculaire wijze (met behulp van een helikopter) ontsnapt uit de gevangenis, maar voelt zich zo onaantastbaar dat hij gewoon zelf op klaarlichte dag zijn dagelijkse boodschappen blijft doen. Uiteindelijk vlucht hij op advies van zijn boekhouder naar Spanje en Potlood gaat met hem mee. Adil (Walid Benmbarek) en Gladder (Mamoun Elyounoussi) houden de boel ondertussen draaiende in Nederland. Als Romano erachter komt dat Gladder een affaire heeft met zijn vrouw, laat hij hem liquideren. Zelf pakt Romano in de laatste aflevering van seizoen 2 de boot naar Paramaribo. Hij heeft met Potlood afgesproken dat die zijn geld daar naartoe stuurt. Die lijkt zich echter op het laatste moment te bedenken en stuurt de helft naar Dubai. Zou hij daar gaan rentenieren van zijn centen?

Potlood in Mocro Maffia samen met Romano

Nasrdin Dchar 

De rol van Potlood in Mocro Maffia wordt gespeeld door Nasrdin Dchar. De 42-jarige acteur won in 2011 een Gouden Kalf voor ‘Beste Acteur’. In maart 2020 gaf hij een interview aan Glamour over zijn rol als Potlood in Mocro Maffia.

“Het is vooral heerlijk om iets te spelen wat zo ver van mij af staat, maar er tegelijkertijd toch iets van mezelf aan mee te geven. Uiteindelijk ben ik het die het speelt. Als ik nu denk aan het komende seizoen en wat ik daar doe, ja dat is gewoon vet. Het is ook een andere kant van mijn acteurschap, van wat ik kan laten zien.”

Mocro Maffia het boek

Mocro Maffia het boek

Bestel Mocro Maffia  van Wouter Laumans Marijn Schrijver op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!