Online visitekaartjes ontwerpen en laten drukken – review!

Hoewel we steeds meer zaken online regelen, blijven sommige offline media onmisbaar voor elke ondernemer. Visitekaartjes bijvoorbeeld. Tijdens afspraken, onderweg en zelfs in mijn vrije tijd zorg ik dat ik er altijd een paar bij de hand heb. Omdat ik onlangs een zakelijke fotoshoot heb gedaan en mijn website met deze foto’s een restyle heb gegeven, waren ook mijn visitekaartjes toe aan een update. Online visitekaartjes ontwerpen en laten drukken in dezelfde stijl dus!

Zakelijk drukwerk

Eén van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf opricht, is de huisstijl bepalen. Een logo, het kleurgebruik, lettertype en wellicht ook een mooie slogan. Deze huisstijl voer je door in alle uitingen, online maar ook offline. Op briefpapier bijvoorbeeld, enveloppen, schrijfblokken, pennen, presentatiemappen en op visitekaartjes. Zakelijk drukwerk omvat alle offline (fysieke) uitingen die je als ondernemer laat drukken. Van een flyer of brochure tot menukaarten, stoepborden, spandoeken en reclameposters in elk formaat.

Online visitekaartjes ontwerpen

Hoewel visitekaartjes dus onder de offline media vallen, kun je alles online regelen. Kruip in de huid van een vormgever en maak je eigen, professionele ontwerp. Online visitekaartjes ontwerpen kan eenvoudig en snel in een digitale ontwerptool. Je moet hierbij wel altijd goed rekening houden met het formaat, de verhouding en de snijrand. Tip: zet je logo of tekst dus nooit helemaal tegen de rand van het kaartje, dan wordt het (deels) afgesneden bij de afwerking!

Leestip: Zakelijke fotoshoot voor je visitekaartje, website & socials

Online visitekaartjes ontwerpen voor Dikke Titels

Online visitekaartjes ontwerpen voor Dikke Titels

Oke, let’s go: online visitekaartjes ontwerpen voor Dikke Titels! Om binnen de huisstijl te blijven, kies ik voor de foto die op de homepage van DT wordt getoond en voor het logo uiteraard. De kaartjes zijn enkelzijdig, de achterkant is blanco. Ze hebben een standaardformaat, maar geen doorsnee weergave: ze zijn verticaal. Voor het ontwerp heb ik me laten inspireren door Insta Stories. Alleen de nodige basisinformatie staat erop: de kracht van korte content (mand)!

Het resultaat – review!

Ik ben blij met het resultaat! Mijn kaartjes zijn weer up to date en passen bij de website en andere kanalen van Dikke Titels. Waar ik vooral erg tevreden over ben is het glanslaagje. Ik heb gekozen voor visitekaartjes met kunststoffolie. Dit zorgt ervoor dat de foto mooi uitkomt en – ondanks dat hij in zwart-wit is – van het papier knalt. Het ontwerpen was een piece of cake! Ik had nooit eerder drukbestanden aangeleverd, maar het lukte prima in de online tool. Binnen vijf werkdagen had ik mijn nieuwe visitekaartjes in huis!

Visitekaartjes Dikke Titels

Ontwerptools 

Liever zelf aan de slag? In programma’s als Photoshop kun je ook online visitekaartjes ontwerpen. Hiervoor moet je licentierechten kopen bij Adobe. Zelf aan de slag gaan in Word of een gratis online ontwerptool werkt niet. Offline drukwerk moet ik groot formaat (en in PDF) worden aangeleverd. Bestanden met andere extensies zijn te klein en niet bruikbaar.

5 tips voor de mooiste visitekaartjes

  • Gebruik high-res foto’s en ander beeldmateriaal
  • Laat, indien nodig, foto’s maken door een professionele fotograaf
  • Verwerk altijd je logo en contactgegevens in het kaartje
  • Kies liever niet voor een standaard ontwerp
  • Houd het ontwerp in één lijn met de huisstijl