Nieuwe single van Nielson: Toekomst In Je Hand

Nielson heeft vandaag zijn nieuwe single Toekomst In Je Hand gereleased. De 31-jarige singer-songwriter schreef het nummer speciaal voor de nieuwe Nederlandse film Captain Nova, die op 13 oktober haar wereldpremière beleefde als openingsfilm van het Cinekid Festival en vanaf 1 december in de bioscoop te zien is. Bekijk de clip als eerste op DikkeTitels.com!

De nieuwe single van Nielson

Nielson werd in 2012 in een klap bekend toen hij meedeed aan de talentenjacht ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Sindsdien scoorde hij hits als Beauty & de brains, Sexy als ik dans en Mannenharten (een duet met Bløf, gemaakt voor de gelijknamige film). In 2019 ontving Nielson twee Edisons, voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en Beste Lied voor IJskoud. Toekomst In Je Hand is zijn eerste single, na de comeback EP Grijs, uit juni 2021. Vorig jaar zat Nielson er even flink doorheen. Hij kwam volgens eigen zeggen terecht in een storm van heftige gebeurtenissen die allemaal tegelijk plaatsvonden, waardoor het niet meer mogelijk was om normaal te functioneren. Een van die zware momenten was het overlijden van zijn neef Nathan op 10 augustus 2020. Nielson schreef zijn EP ter nagedachtenis aan Nathan.

“Als je wordt gevraagd om de film Captain Nova te vangen in een liedje, dan wordt muziek maken wel heel erg leuk! Volgens mij het is het heel goed gelukt om de boodschap van de film, dat de mens verantwoordelijk is voor de toekomst van de aarde, in mijn song te vangen. Ik vond het een eer om te mogen doen.”

Nielson

Captain Nova

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

De hoofdrollen worden vertolkt door Kika van de Vijver, Marouane Meftah (Mocro Maffia), Anniek Pheifer (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Toren C), Hannah van Lunteren (Oogappels, Swanenburg, Flikken Rotterdam), Robbert Bleij (Zenith, Toen wij de tijd hadden), Reinout Bussemaker (Commandos, De Oost) en Pierre Bokma (Tonio, Mocro Maffia, Mijn Vader is een Vliegtuig). De stem van ADD wordt vertolkt door Sander van de Pavert (Lucky TV).

Captain Nova is vanaf 1 december  in de Nederlandse bioscopen te zien.