Netflix serie Undercover waargebeurd verhaal Janus van W.

Na Mocro Maffia en Judas, is er nu een nieuwe binge-waardige Nederlandse crimeserie. Dit keer niet op Videoland, maar op Netflix. Undercover vertelt het verhaal van XTC-handelaar Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers. Het verhaal vertoont veel gelijkenissen met dat van de Brabantse crimineel Janus van W. Wie, wat, waar? ↓

Ferry Bouman

Undercover waargebeurd verhaal - Ferry Bouman

Undercover draait om XTC-handelaar Ferry Bouman (Frank Lammers). Hij verblijft in een luxe chalet op een camping, waar undercoveragenten Bob en Kim proberen te infiltreren. De nieuwe Netflix-serie is een Nederlands-Vlaamse samenwerking. De rol van Bob wordt gespeeld door Tom Waes. Anna Drijver speelt Kim. Ze doen zich voor als een stel dat – net als Ferry en zijn vrouw Danielle – in de weekenden op de camping verblijft. Op die manier weten ze ‘vrienden te maken’ en in het leven van de drugsbaron te infiltreren.

Undercover waargebeurd verhaal

Het verhaal van Ferry Bouman vertoont veel gelijkenissen met dat van de Eindhovense crimineel Janus van W. Die verbleef volgens bronnen van BN De Stem ook lange tijd in een chalet op een camping, net over de Belgische grens in Lommel. Van W. werd in 2009 gearresteerd door twee undercoveragenten. Hij kreeg een straf van tien jaar opgelegd, maar kwam na zes jaar vervroegd vrij. Vervolgens dook hij onder de radar. Waar hij nu verblijft weet niemand. Er zijn vermoedens dat de Eindhovense crimineel zich schuilhoudt in Zuid-Amerika. Dit heeft o.a. te maken met een verdenking van de Nederlandse justitie in een nieuwe zaak: Partyking in Best.

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro Maffia

Het vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak – het langverwachte vervolg op Mocro Maffia – nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!

Janus van W. in beroep tegen Netflix serie

Vanuit zijn schuiladres liet van W. aan zijn advocaat weten het niet eens te zijn met een serie gebaseerd op zijn verhaal. Hij tekende bezwaar aan. “Men kan niet zomaar een biografie maken van iemand zonder die persoon daar zelf over aan te spreken. Voor de kinderen is dat allemaal erg verdrietig”, aldus de raadsman. Maar de rechter besliste anders. De Vlaamse zender VRT – die Undercover samen met Netflix produceerde – zei in de rechtbank dat er ‘wel degelijk sprake is van herkenningspunten, maar dat de serie verder niet autobiografisch is’. Netflix vermeldt op haar website: gebaseerd op feiten.