Netflix account gehackt, dit moet je doen!

Is je Netflix account ineens uitgelogd? Werkt je wachtwoord niet meer? Dan kan het zijn dat iemand zonder toestemming jouw account gebruikt. Wat kun je doen om hackers geen kans te geven? En wat als het toch is gelukt om je gegevens te kraken? Netflix account gehackt? Dit moet je doen!

Cybercrime in stroomversnelling

Netflix account gehackt

Nu ons leven zich steeds meer online afspeelt, zijn ook steeds meer criminelen actief op het wereldwijde web. Sinds 2017 neemt het aantal cybercrime delicten in Nederland toe. De Corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat dit in een stroomversnelling is terechtgekomen. Waar in maart van dit jaar nog 696 incidenten werden geregistreerd, waren dat er in mei 2020 maar liefst 1869 – zo blijkt uit onderzoek van VPNgids.nl. De online safety specialist baseert dit op cijfers van het CBS. In 2020 overstijgt het aantal cybercrime-delicten voor het eerst het aantal woninginbraken: 1869 cybercrime-delicten tegenover 1344 woninginbraken (mei 2020). In bijna de helft van de gerapporteerde gevallen van hacking wordt het wachtwoord van de gebruiker gekraakt.

Leestip: Gehackt op Instagram, dit moet je doen!

Netflix account gehackt

Wat je moet doen als je Netflix account gehackt is

Netflix heeft er in de coronatijd wereldwijd maar liefst 16 miljoen nieuwe gebruikers bij gekregen, so far. Uit een analyse van het Amerikaanse bedrijf Check Point blijkt dat in die periode ook het aantal phishing aanvallen is verdubbeld. Het gaat dan om mailtjes van oplichters die zich voordoen als de Amerikaanse streamingdienst. In het bericht wordt gevraagd om je betaalgegevens te updaten via een link. Deze link leidt slachtoffers naar fake sites van hackers, die op deze manier je wachtwoord en persoonlijke gegevens stelen. Netflix zegt op de hoogte te zijn van de verontrustende toename in cybercrime rond hun platform. “Op onze website waarschuwen wij gebruikers voor phishing en andere gevaren. We geven tips over het herkennen van verdachte mailtjes en wat te doen als je bent gehackt. In het Netflix Help Centre helpen we je op weg met veelgestelde vragen”, aldus de streamingdienst.

Leestip: Gehackt op SnapChat, dit moet je doen!
Leestip: Gehackt op TikTok, dit moet je doen!

Volg mij op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 2.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Wat moet je doen als je Netflix account gehackt is?

Is je Netflix account gehackt? Dan kun je een aantal dingen doen om verder misbruik van je gegevens te voorkomen. 

Handel snel bij een verdachte login

Heb je een e-mail van Netflix ontvangen waarin staat dat iemand zich heeft aangemeld op je account. Kom dan direct in actie. Klik ook in dit geval niet op linkjes in de mail, ook deze kunnen fake zijn!

Je Netflix wachtwoord wijzigen

Ga op je computer of via de mobile app naar je account en wijzig meteen je wachtwoord. Dat in bijna de helft van de gevallen van hacking het wachtwoord is gestolen, toont aan dat het belangrijk is om een goede beveiliging in te stellen. Netflix geeft de volgende richtlijnen:

 • kies nooit een wachtwoord dat je ook ergens anders gebruikt
 • minimaal 8 tekens
 • een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens
 • gebruik geen bestaand woord
 • kies geen wachtwoord met je naam of persoonlijke gegevens erin

Log uit op alle apparaten die gekoppeld zijn

Heb je een nieuw wachtwoord ingesteld? Log dan uit op alle apparaten waarop je Netflix hebt geïnstalleerd en log vervolgens weer in met je nieuwe wachtwoord. Dit moet je wél doen als Netflix gehackt is, maar niet als je apparaat is gestolen. Via de koppeling kun je je device namelijk nog traceren!

Neem contact op met Netflix

Blijven de problemen na het doorlopen van bovenstaande stappen bestaan? Neem dan contact op met de klantenservice van Netflix. De medewerkers van de streamingdienst kunnen je verder helpen.

Hoe hou ik mijn Netflix account veilig?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Je kunt een aantal dingen doen om te voorkomen dat je Netflix account gehackt wordt.

Stel wachtwoordherstel in

Voeg een telefoonnummer voor herstel toe aan je account, zodat je een nieuw wachtwoord kunt aanvragen als je wordt gehackt. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar Account > Lidmaatschap en facturering 
 • Klik op ‘Telefoonnummer toevoegen’
 • Selecteer je land
 • Voer je telefoonnummer
 • Geef je wachtwoord op
 • Verifieer je telefoonnummer met de sms-code die je hebt ontvangen

Meld verdachte activiteiten

Netflix neemt fraude zeer serieus en vraagt haar gebruikers om verdachte activiteiten door te geven. Onbekende afschrijvingen bijvoorbeeld of ongeautoriseerde accountactiviteiten. Met deze gegevens werkt Netflix aan een optimale beveiliging voor hun streamingdienst.