Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines over sekslijnen – trailer

Netflix en Fiction Valley, het productiebedrijf van o.a. Mocro Maffia, hebben de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines aangekondigd. Het verhaal is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys, van Fred Saueressig en gaat over de opkomst van sekslijnen in de jaren ’80. In de hoofdrol zien we de jonge zakenman Frank Stigter, die het eerste tele-seksbedrijf van Europa opricht.

Ook een Nederlandse Netflix-film!

De cast van de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines is nog niet bekendgemaakt en wanneer de release zal zijn weten we ook nog niet. In mei dit jaar doken wel berichten op over een eerste Nederlandse Netflix-film. Op YouTube verscheen een officiële aankondigingsvideo. Hierin vertellen regisseur Shady el-Hamus en scenarist Jeroen Scholten van Aschat over het plot. Opvallend is dat dramaproducent Fiction Valley ook bij dit project is betrokken. De film heeft nog geen naam. El-Hamus en Scholten van Aschat wonnen in 2019 een Gouden Kalf voor de film De Libi, met hoofdrollen voor Bilal Wahib en Oussama Ahammoud.

Leestip: Wie is wie in Mocro Maffia?

Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines

Dirty Lines is, net als Mocro Maffia, geïnspireerd op een boek: op 06-Cowboys van Fred Saueressig. De serie gaat over de jonge zakenman Frank Stigter, die vanuit de Nederlandse PTT de eerste telefoonsekslijn van Europa opricht en hiermee miljoenen verdient. Stigter werkt samen met zijn broer en zus en start het bedrijf op vanuit de garage van hun ouders. Met zijn 06-lijnen voor anonieme spanning weet hij uiteindelijk een succesvol imperium te creëren, onderdeel van de Amsterdamse cult.

06-lijnen en sexy dames

Het script van Dirty Lines wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart). De trailer geeft nog niet veel prijs. Op de beelden zien we de eerste advertenties voor telefoonseks, 06-lijnen en sexy lippen. Wordt vervolgd!

Leestip: Dating apps: Tinder & co, de 10 beste (sex en) relatie apps