Mocro Maffia de serie: de eerste beelden!

Nog heel even, dan start Mocro Maffia de serie op Videoland. Deze achtdelige serie – gemaakt door Achmed Akkabi en Thijs Römer – is geïnspireerd op de reeks liquidaties die in de media als afrekeningen binnen de Mocro Maffia worden bestempeld. Vanaf 11 oktober te zien. Check hier de eerste beelden.

Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval.

Mocro Maffia de serie

Mocro Maffia de serie is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

“Het echte verhaal leek me geen goed idee”

Iedere aflevering van Mocro Maffia begint met bovenstaande melding. Een fictief verhaal, dat is geïnspireerd op feiten uit het gelijknamige boek van journalisten Marijn Schrijver en Wouter Laumans uit 2014. “Losjes geïnspireerd”, vertelt Achmed Akkabi aan de Volkskrant. “Het echte verhaal vertellen leek me geen goed idee.”

Lees ook:

Wie zag Benaouf A. in de Staatsliedenbuurt? – reconstructie

Achmed Akkabi als harde motherfucker

Akkabi kocht de filmrechten van Mocro Maffia, samen met collega Thijs Römer, nadat Ali B en Najib Amhali deze weer hadden vrijgegeven. De twee speelden samen in de misdaadserie Moordvrouw. Achmed neemt ook in Mocro Maffia een rol voor zijn rekening: die van drugsbaron De Paus. Verder zijn er zijn hoofdrollen voor Daan Schuurmans, Nasrdin Dchar, Robert de Hoog en Mandela Wee Wee.

Achmed Akkabi: “In Het Huis Anubis, Moordvrouw, Alibi. Ik heb nooit een harde motherfucker gespeeld. Nu kreeg ik die kans. Heerlijk om zo’n klootzak te zijn.”

Mocro Maffia de serie is vanaf donderdag 11 oktober te zien op Videoland. Voor die hard fans: dit betekent precies om 0:00 uur dus ?. Er worden acht afleveringen uitgezonden, van elk 45 minuten. Can’t wait!!

Lees ook:

Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij

Video + foto’s: Hamza B in De Hel van Tanger