Micro-influencers: geloofwaardig, toegankelijk en upcoming

2019 wordt het jaar van de micro-influencers. YouTubers en Instagrammers die geen miljoenen volgers hebben, maar die goede content creëren voor hun specifieke sector. Toegankelijke influencers, voor hun doelgroep en voor ondernemers die willen samenwerken.

“Mooi product, ziet er goed uit…toch nog even de recensies bekijken.”

Heb jij dat ook altijd? Je bent niet de enige! Van elke 100 potentiële klanten zoeken er 80 eerst online naar een aanbeveling over jou.

Influencers

Waar televisieland vroeger sterren van mensen maakte, speelt dit zich tegenwoordig allemaal online af. Vloggers zijn de idolen van nu. En dat weten slimme ondernemers ook. Niets is zo veel waard als een aanbeveling van een invloedrijk persoon met een mega achterban. De afgelopen twee jaar maakten invloedrijke influencers als Kylie Jenner, Nikkie Tutorials, Anna Nooshin en vele anderen hier handig gebruik van door op hun kanaal reclame te maken voor bekende merken. Een vlog met een product review, een Insta Storie met swipe up, een permanente post op het profiel. De bedragen die werden gevraagd voor een dergelijke samenwerking liepen al snel op tot in de honderden euro´s per post.

Micro-influencers

Maar de tijd van de influencers met sterrenstatus is voorbij. 2019 wordt het jaar van de locals, van de micro-influencers. Deze groep heeft een kanaal op YouTube of Instagram met 5.000 tot 25.000 volgers en een duidelijk thema. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die food vlogger is, iemand die alle fashion trends volgt of een liefhebber van natuurfoto’s. Voor elke branche is wel een micro-influencer te vinden.

Influencer worden?

Zelf gaan influencen? Duizenden volgers bereiken vanaf je eigen website? Registreer je eigen domein vanaf € 0,75 bij Alfahost, de goedkoopste hostingpartij van Nederland. Domeinnaam registreren!

Waarom micro-influencers?

Micro-influencers zijn echt. Doordat het geen supersterren zijn, maar gewoon het buurmeisje van de hoek zijn het mensen die in contact staan met hun volgers. Het zijn influencers waarmee mensen zich kunnen identificeren, wat hen een zekere mate van geloofwaardigheid geeft. De volgers zijn bijna allemaal mensen die ze werkelijk kennen en waarmee ze interactie hebben. Doordat ze zich op één onderwerp focussen dat hen zelf ook echt aanspreekt, is zijn de posts veel gerichter op een specifieke doelgroep en straalt het passie uit, in plaats van commercie.

Samenwerken met micro-influencers

Stel: Anna Nooshin promoot jouw provinciale missverkiezing. Dat is een leuk plaatje, maar hoe veel leuker zou het zijn als de winnares van vorig jaar iedereen persoonlijk uitnodigt via haar kanaal? Dikke kans dat je dan meteen de juiste volgers te pakken hebt.

Wie het kleine niet eert…

Micro-influencers zijn dus toegankelijk. En niet alleen voor hun doelgroep, ook voor ondernemers die willen samenwerken. Door hun kleinere doelgroep betaal je vaak ook een wat kleiner prijsje voor een deal met dit soort influencers. Micro-influencers hebben er meestal niet hun fulltime job van gemaakt, voor hen is het een leuk extra zakcentje. De afspraken maak je één op één via persoonlijk contact en niet via een manager of personal assistent.

Tekstschrijver Deventer

Tekstschrijver Deventer Marlouk

Wil jij influencer marketing inzetten voor jouw bedrijf? Kan je wel wat hulp gebruiken bij de contentstrategie of wil je jouw complete social media uit handen geven? Ik kan helpen. Bekijk de diensten of neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 0636136244 of mail naar redactie@dikketitels.com.