Met deze Samsung smartphones maak je de beste Insta pics

Op Instagram draait het om het perfecte plaatje. De leukste foto’s zijn kleurrijk, spontaan en van goede kwaliteit (no pixels please!) Altijd en overal je professionele camera mee naartoe nemen is in de praktijk lastig, daarom is het fijn als je smartphone een lens heeft met dezelfde kwaliteiten. Wij namen de proef op de som met 2 Samsung smartphones.

De Samsung Galaxy A33 5G getest & gecheckt

Samsung Galaxy A33

De Samsung Galaxy A33 5G is dé it-phone voor professionele Insta foto’s en video’s! Hij heeft maar liefst 5 camera’s: 4 selfiecamera’s aan de achterkant van het toestel en een 13 megapixel camera aan de voorkant. Met extra features zoals optische zoom, de ultra wide angel en de fun en nacht modus maak je unieke, instawaardige pics. De 500 mAh batterij is sterk en energiezuinig, je hoeft je tijdens een dagje shooten dus geen zorgen te maken dat je telefoon uitvalt. Extra pluspunt is het Gorilla Glass op de display. Deze smartphone kan dus wel tegen een stootje onderweg!

De Samsung Galaxy S21 FE getest & gecheckt!

De Samsung Galaxy S21 FE 5G smartphone

Wil je gebruik maken van de nieuwste special effects tijdens het fotograferen? Dan is de Samsung Galaxy S21 FE een musthave! Ook die heeft 4 lenzen, waaronder een 64 megapixel hoofdcamera en een 32 megapixel selfiecamera, waarmee je foto’s schiet van topkwaliteit. Met Dual Recording kun je de voor- en achtercamera tegelijkertijd gebruiken, ideaal voor vloggers die zichzelf en hun omgeving in beeld willen brengen in 1 video! Wat de Galaxy S21 FE extra comfortabel maakt is de blauw licht-filter. Hiermee kun je uren schieten, bewerken en nagenieten van je digitale kiekjes zonder dat je ogen vermoeid raken.

Leestip: 15 tips voor straatfotografie – de flyest op de stoep!

3 tips voor instawaardige foto’s

Met deze Samsung smartphones maak je de beste foto's voor Instagram

Ben je een beginnend fotograaf op Instagram en kun je nog wel wat advies gebruiken over het beste perspectief, de mooiste filters en geschikte locaties? Wij helpen je met 3 tips.

1. Zie dingen in perspectief

Bepaal voordat je gaat fotograferen je standpunt. Wat past bij het plaatje dat je voor ogen hebt? Wil je dingen extra groot en belangrijk in beeld brengen? Kies dan voor een laag standpunt. Wil je de dingen juist in helikopterview zien? Maak dan een foto vanuit de hoogte.

2. De mix van zwart-wit en kleur

Met goede filters zorg je ervoor dat je foto’s opvallen. Onze favoriet is een accentkleur: de mix van zwart-wit en 1 uitgelichte tint.

3. Stem je locatie af op je foto

Kies de locatie van je shoot op basis van het onderwerp in de foto. Wil je een kleurrijke jurk in beeld brengen? Dan kun je het best voor een donkere of effen achtergrond kiezen, zodat de jurk echt uit de foto’s springt. Hetzelfde geldt andersom: is je onderwerp donker, zorg dan voor een kleurrijke locatie.