Kans in de Melkweg: een exclusief interview & album insights

Onder de naam YOUNGBAEKANSIE werkte hij al aan verschillende projecten – o.a. met Jonna Fraser, Josylvio en Sevn Alias. Vorig jaar volgde een meesterlijk solo album van Kans: ‘Deze Eenzaamheid Laat Mij Niet Alleen’. En op 21 oktober is het aan in de Melkweg! Wat is de muzikale geschiedenis van Kans? Zijn discografie? Hoe persoonlijk is het album? En wat kunnen we verwachten in de Melkweg? Dikke Titels sprak de 29-jarige rapper / zanger / producer uit Amsterdam over zijn album, lyrics en de upcoming show!

Kans – bio

YOUNGBAEKANSIE op Instagram

Kans is de artiestennaam van Randall Rudo Morêno Felter, geboren op 26 oktober 1991 in Amsterdam. Hij groeide op in Oost/Oud-Zuid, waar hij als tiener begon met het schrijven van lyrics. Op zijn 18e verhuisde hij naar Zuidoost en leerde Jonna Fraser kennen, met wie hij veel samenwerkt. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum ‘Mooie Man‘ en een tweede album ‘VIBES‘ uit, onder de alias YOUNGBAEKANSIE. Met ‘Mooie Man’ reist Kans o.a. mee als support act van Jonna Fraser. Op ‘VIBES’ pakt hij uit met samenwerkingen met Jonna, Bizzey, Josylvio, Sevn Alias, Yung Felix en Idaly.

Deze Eenzaamheid Laat Mij Niet Alleen

Na het nodige touren en single releases als ‘aan het typen…’, ‘insta story’, ‘blijf in mijn armen’ en ‘we moeten praten’ verschijnt in september 2020 een killer van een album: ‘Deze Eenzaamheid Laat Mij Niet Alleen’. YOUNGBAEKANSIE is volwassen geworden en zijn muziek ook. Met de EP debuteert hij zijn nieuwe artiestennaam: Kans. ‘Deze Eenzaamheid Laat Mij Niet Alleen’ is een muzikale trip down memory lane met 13 Nederlandstalige R&B tracks vol levenservaringen. De teksten zijn herkenbaar, krachtig en hebben een lekkere flow. De sound is het best te beschrijven als een mix van R&B, hip hop, trap en Caribische invloeden.

50 %

Album insights

“Dit album is een verzameling van ervaringen. Van mezelf, van mijn vrienden en van dingen die ik om me heen zie gebeuren. Vandaar ook (deels) de titel.”

 • Is het album autobiografisch? Of misschien deels?
 • “Alle nummers hebben wel persoonlijke elementen, maar als een keuze moet maken… ‘we moeten praten.’ Dat is letterlijk een hoofdstuk uit mijn geschiedenisboek.”

 • In welke track zit het meest persoonlijke gevoel?
 • “Absoluut. Jij bent de allereerste die het is opgevallen. Tof!! Het heeft een betekenis, maar die ga ik nog niet vertellen. Misschien ooit, who knows haha! Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat mensen er zelf van maken. Lijkt me dope om de theorieën te lezen.” 

 • Het album begint met een sad face 🙁 en eindigt met een happy face 🙂 Heeft dit een speciale reden?
 • Onze first guess: (geen Disney, maar wel) een happy end in de liefde?

  100 %

  Kans in de Melkweg

  Kans in de Melkweg 21 oktober 2021

  Op donderdag 21 oktober staat Kans in de Melkweg Amsterdam. De show, die eerst een paar dagen later gepland stond, is wegens succes verplaatst naar de grote zaal. Snel tickets scoren dus als je erbij wilt zijn! De show begint om 20:00 uur. Wat je kunt verwachten? Heel veel liefde, aldus Kans. “Ik kijk er naar uit en heb er heel veel zin in!”

  Discografie 🎧

  🆕release