Je logistieke succes vergroten? Zo doe je dat

Ben je eigenaar van een bedrijf met een magazijn? Dan snap je hoe belangrijk het is om je voorraadbeheer ordelijk te hebben. Alleen zo kunnen orders snel en foutloos verwerkt worden. In de praktijk kan dit ingewikkeld zijn. Je medewerkers raken verstrikt in de zoektocht naar producten en de administratie van je voorraad neemt meer tijd in beslag dan je lief is. Met WMS (Warehouse Management System) software zijn deze problemen verleden tijd. Wil jij je logistieke succes vergroten? Wij leggen het uit. 

Verbeter je voorraadbeheer

Je logistieke succes vergroten? Zo doe je dat

Een goed magazijnbeheer begint bij de basis: voorraadbeheer. Met een intelligent WMS systeem krijg je realtime inzicht in je voorraad. Je ziet precies wat je hebt, waar het ligt en hoeveel je nog kan verkopen. Dit betekent dat je minder tijd verliest aan het tellen en zoeken van producten. Bovendien gaat je leverbetrouwbaarheid omhoog. De klanttevredenheid neemt daardoor toe en je marges ook.

Versnel je orderverwerking

In de logistiek is snelheid erg belangrijk. Je wilt je klanten zo goed mogelijk van dienst zijn, door orders snel te versturen. Een WMS systeem helpt je hierbij. Door automatische picking lijsten, optimale looproutes in het magazijn en updates bij elke verplaatsing van producten kan je snel handelen. Zo neemt de tijd tussen het binnenkrijgen van een order en het versturen ervan aanzienlijk af. 

Verminder fouten en retouren

Fouten in het magazijn kunnen kostelijk zijn. Een verkeerd verzonden product leidt niet alleen tot ontevreden klanten, maar ook tot extra kosten voor het retourneren en opnieuw versturen. Met software voor magazijnbeheer is het orderpickingsproces foutloos. Dit komt door precieze barcode scanning. Elk item wordt goed gecontroleerd voordat het het magazijn verlaat. Klopt er iets niet? Dan zie je dat meteen, voordat de klant hier last van heeft. 

Offline marketing versus online marketing - verpakkingen van Drukzo.be

Optimaliseer je magazijnruimte

Voor veel ondernemers zijn veelverkochte producten in de zomer anders dan in de winter. Of zijn er bepaalde items die altijd veel verkocht worden. Met een WMS systeem pas je het magazijn hier eenvoudig op aan. Zo maak je goed gebruik van je ruimte en kan je personeel sneller orderpicken. En is er een drukke periode? Dan kan je met de software snel extra medewerkers inzetten voor het magazijnbeheer.