Instagram jongerenmarketing – Deze story is lit

Wie jongeren wil bereiken moet ze weten te vinden. Op het kanaal waar ze socializen en in de manier waarop je ze aanspreekt. Instagram is here to help! Knal van de timeline met je beste foto, werk samen met influencers en gebruik gifjes en boomerang in de stories ? deze story is lid. Instagram jongerenmarketing TIPS.

Stats.

Instagram is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. 4,1 miljoen Nederlanders hebben een profiel op de sociale app, waarvan er 2,1 miljoen dagelijks inloggen. 15- t/m 19-jarigen is de grootste doelgroep. De early adopters, die Facebook massaal hebben verlaten voor Insta. Zij posten selfies, boomerangs, gifjes, vragen en polls in de stories en bewaren hun mooiste kiekjes voor de timeline. Dit doen ze vooral ’s ochtends, tussen 08:00 en 09:00 uur, in de trein op weg naar school. Maar ook tijdens lunchtijd – tussen 12:00 en 14:00 uur – en aan het einde van de dag: 17:00 – 19:00 uur. De drukste dagen op Instagram zijn maandag en donderdag. Mooie kansen voor Instagram jongerenmarketing! In het weekend zijn jongeren lekker met z’n allen aan het sporten, shoppen en stappen. Dan zie je een duidelijke dip in het aantal bezoekers van de app.

Wat willen jongeren zien?

Oke, dus we weten nu waar jongeren zijn en wanneer ze er zijn. Dan volgt vraag 2: hoe kan ik mijn content optimaliseren? Met welke post scoor ik het best? Oftewel: wat willen jongeren zien?

Lees ook:

Dé social media trends van 2018

Korte content

De gemiddelde spanningsboog van een tiener die over de timeline van een social app scrollt is 8 seconden. Wil je dat jouw content eruit springt in die korte tijd, dan moet je prikkelen. Zorg ervoor dat je boodschap er qua vormgeving uit knalt en geef hem een krachtige boodschap mee. De content moet kort zijn in de vorm van een korte boodschap, maar met korte content bedoelen we ook ‘tijdelijke content’. Foto’s en video’s die na 24 uur weer verdwijnen uit de stories. In 2018 zagen we een enorme toename van deze vorm van posts. Plaats je veel updates in Insta stories, dan verschijnt jouw profiel steeds bovenaan de timeline en blijf je continu in beeld bij de volgers.

Influencers

Niets is zo geloofwaardig als dat wat een ander over je zegt. Je kan als merk zelf wel roepen dat jij de beste op de markt bent, maar ja…zou iedereen dat niet over zichzelf zeggen? Laat anderen voor je spreken. Influencers! Instagram jongerenmarketing en influencers gaan hand in hand. Prominente figuren op Insta met een groot bereik. Bekende vloggers. Er zijn ook veel bekende Nederlanders die vloggen en socializen. Denk bijvoorbeeld aan Famke Louise, Ronnie Flex, Enzo Knol en Anna Noushin. Elke influencer heeft zijn eigen publiek. Zit jouw doelgroep in de urban scene, dan kies je voor een bekende rapper. Verkoop je mode- en beautyproducten, dan kan je het best samenwerken met een fashion vlogger. Schets eerst een duidelijk profiel van jouw doelgroep en ga vervolgens met die gegevens op zoek naar de beste influencer voor jouw merk. Een samenwerking kan een financiële vergoeding zijn, maar ook een interessante ruil. Geef de vlogger views, door tijdelijk een plekje op jouw homepage te beloven. Of ruil jouw producten/diensten voor een review.

Directe links

Instagram jongerenmarketing storiesWe zeiden het al: jongeren kunnen zich maar kort focussen online. Ze hebben alles het liefst meteen voor handen. Niet vier kliks verder zijn voordat je op de pagina bent waar het product besteld kan worden. Nee, doorpakken die handel. Gebruik daarom zo veel mogelijk directe links. We weten dat dit soms lastig in op Instagram, maar er zijn wel mogelijkheden. Voor profielen met meer dan 10.000 volgers is het mogelijk om een directe link mee te geven aan een story. Nog geen 10.000 volgers? Dan kan je het best verwijzen naar de biolink en deze in één lijn houden met de content die je plaatst. Ga je adverteren op Instagram? Dan kan je áltijd een directe link meegeven aan het bericht.

Instagram jongerenmarketing uitbestedenSEO tekstschrijver Marlouk

Bovenstaande tips en tricks zijn een paar voorbeelden van jongerenmarketing op Instagram, maar dit is nog lang niet alles. Wil je meer weten? Ik – Marlouk – help je graag om je socials tip top te presenteren. Het is ook mogelijk om een social training te boeken, waarbij ik op kantoor langskom om kennis te delen.