Influencer marketing voor kleine ondernemers

Influencers zijn trending topic. Niet alleen voor hun volgers op Instagram, YouTube, TikTok en andere social media-kanalen maar ook voor bedrijven. Influencer marketing is een onderdeel geworden van menig campagne. Maar hoe kom je als kleine ondernemer in contact met een blogger of vlogger, als je pb in de massa verdwijnt? Wij helpen je met influencer marketing voor kleine ondernemers.

Influencer marketing als onderdeel van je plan de campagne

Influencer marketing heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt. Bloggers en vloggers op social media hebben een groot bereik opgebouwd, soms zelfs een miljoenenpubliek. De fanbase bestaat uit trouwe volgers, die het gedrag van de influencer kopiëren. Een product of dienst dat wordt aanbevolen gaat vaak als warme broodjes over de toonbank. Hierdoor zijn influencers interessant voor marketeers en is deze vorm van promotie een onderdeel geworden van het totale marketingplan. Naast advertising, SEO, e-mailmarketing en andere vormen van online campagnes worden influencers ook meegenomen in het plan de campagne en marketingbudget.

Influencer marketing

Influencer marketing voor kleine ondernemers, hoe pak je dat aan?

Als mkb’er, zzp’er of andere kleine ondernemer kan het lastig zijn om in contact te komen met influencers. Zeker als het gaat om iemand met een groot bereik die honderden verzoeken per dag krijgt. PB’s belanden vaak niet in de inbox maar de de ‘verzoeken’ en worden bovendien snel als promoter spam gezien. Wat kun je wel doen om in direct contact te komen met invloedrijke socialites op kanalen als Instagram en YouTube?

Samenwerken met Instagrammers

Influencer marketing voor kleine ondernemers is simpeler dan je denkt! Er zijn namelijk bemiddelingsbureaus, zogenaamde influencer platforms. En hoewel de meeste van dit soort netwerksites zich focussen op grote bedrijven, kun je bij Promocial ook als kleine ondernemer een social media campagne opzetten met bloggers en vloggers die veel impact maken op het wereldwijde web. 

Promocial heeft een breed netwerk binnen de scene, van lokale en regionale influencers tot promoters met een nationaal of wereldwijd bereik. Je kunt als bedrijf verschillende typen promoties opstarten: market place campagnes en open campagnes. Wat het verschil is leggen we verderop in dit artikel uit. Beginnen doe je door simpelweg een afspraak in te plannen. Die is gratis en vrijblijvend en helpt je aan het nodige advies op maat.

Sponsored content van Dikke Titels

Dikke Titels begeeft zich ook in de wereld van influencer marketing voor kleine ondernemers. Wij bieden de mogelijkheid om in opdracht blogs te schrijven en/of je merk te promoten op Instagram. 

Prijzen
Blog 200 – 500 woorden€175,-
Blog 500 – 1.000 woorden€225,-
Storie post€40,-
Timeline foto€60,-
Timeline video van max. 30 seconden€95,-
Timeline video 30 seconden – 1 minuut€115,-
*Let op: onze prijzen groeien mee met het bereik!

Verschillende soorten influencer marketing voor kleine ondernemers

Influencer marketing kleine ondernemers, zo doe je dat

Er zijn verschillende soorten marketingcampagnes die je kunt uitrollen in samenwerking met influencers. In de basis onderscheiden we 2 soorten: market place campagnes en open campagnes. 

Market place campagnes

Market place campagnes zijn gerichte campagnes, waarbij je als ondernemer samen met Promocial doelen opstelt en de influencers door het platform laat benaderen.

Open campagnes

Ook bij open campagnes bepaal je zelf de doelen van je campagne. Het verschil met market place campagnes is dat je in dit geval geen influencers selecteert, maar een opdracht uitzet op het platform waarop gepitcht kan worden. Influencers melden zich aan via Promocial, waarna je als bedrijf een selectie maakt met geschikte kandidaten.

User generated content

Met influencer marketing genereer je user generated content. Dit betekent dat iemand anders (een buitenstaander) content maakt over jouw product of dienst. bedrijf en anderzijds mag je de foto’s, video’s en blogs die influencers maken rechtenvrij gebruiken op je eigen kanalen.

Influencer marketing voor kleine ondernemers levert een scala aan content op, zeker als je de opdracht bij meerdere influencers uitzet. De meest gemaakte items van het moment zijn foto’s, korte video’s, Stories en Reels. Maar ook blogs werken goed, omdat die vindbaar blijven op Google.

Kan een influencer zomaar iets posten?

Het antwoord op deze vraag is simpel: nee. Jij, of Promocial, doet altijd eerst een kwaliteitscontrole voordat een post online gaat. Hierbij let je natuurlijk op of de uiting bij je merkt past en of aan alle richtlijnen is voldaan. Een influencer levert hiervoor een concept aan. Hierin wordt de foto of video gedeeld en bijbehorende caption. Pas na akkoord wordt de content gedeeld. De influencer levert dan een definitieve versie aan en een overzicht van de statistieken: de likes, shares en bereikte accounts. Deze statistieken zijn realtime en blijven oplopen zo lang er reacties op de post binnenkomen. Pas als het hele traject is afgerond wordt de maker betaald.

Influencer marketing voor kleine ondernemers

Prijzen en mogelijkheden bij influencer marketing voor kleine ondernemers

Ben je benieuwd op welke kanalen je influencer marketing voor kleine ondernemers kunt inzetten? Wat de gemiddelde prijzen zijn op basis van bereik? En welke verschillende soorten influencers er zijn? Wij hebben een overzicht gemaakt: Samenwerken met influencers? Zo doe je dat als bedrijf!