Huisdieren en technologie: 6 interessante snufjes 

In de wereld van technologie zijn huisdieren niet achtergebleven. Het heeft niet alleen ons leven veranderd, maar ook de manier waarop we voor onze trouwe viervoeters zorgen. Ontdek nieuwe, indrukwekkende snufjes die het welzijn van je huisdier naar een hoger niveau tillen. 

1. Slimme voerbakken met gezondheidsanalyse

Hondenbrokken

Traditionele voerbakken hebben plaatsgemaakt voor slimme varianten die verder gaan dan enkel voeden. Deze hebben ingebouwde sensoren die het eetgedrag van je huisdier volgen. Via een bijbehorende app krijg je real-time updates over de voedselinname, en sommige modellen geven zelfs voedingsadvies op basis van het gewicht en de activiteit van je huisdier. Combineer ze met het Hill’s Prescription Diet om er zeker van te zijn dat je viervoeter een gezonde levensstijl leidt. 

2. Interactieve speelgoedrobots

Robot hond

Laat je huisdier nooit meer eenzaam zijn dankzij interactieve speelgoedrobots. Deze robots dagen je harige vriend uit voor een spelletje, bewegen op een manier die natuurlijk gedrag stimuleert en delen soms zelfs traktaties uit. Ze zijn ideaal voor viervoeters die veel tijd alleen thuis doorbrengen en behoefte hebben aan mentale stimulatie.

3. Automatische schoonmaaksystemen voor kattenbakken

Het schoonmaken van de kattenbak is niemands favoriete taak, maar met automatische systemen wordt dit karwei een fluitje van een cent. Deze slimme systemen detecteren wanneer je kat zijn behoefte heeft gedaan en reinigen de kattenbak onmiddellijk. Hierdoor blijft de omgeving schoon en fris, zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen.

4. Trackers voor huisdieren

Huisdieren en technologie - trackers

Net zoals wij onze stappen tellen, kunnen huisdieren nu ook hun activiteiten bijhouden. trackers meten niet alleen de hoeveelheid beweging, maar houden ook slaappatronen en calorieverbruik bij. Zo kun je een gepersonaliseerd activiteitenplan opstellen, eventueel in combinatie met het Royal Canin Veterinary Diet. Op die manier zorg je ervoor dat je huisdier altijd in de beste conditie verkeert.

5. Huisdiervriendelijke camerasystemen 

Mis nooit meer een moment met huisdiervriendelijke camerasystemen. Deze slimme camera’s stellen je in staat om je huisdier op afstand in de gaten te houden, met ze te praten en zelfs traktaties uit te delen. Sommige modellen hebben zelfs functies voor bewegingsdetectie, zodat je meldingen ontvangt wanneer je vriend actief is.

Leestip: Ontdek nieuwe gadgets: innovatie in technologie

6. GPS-trackers voor huisdieren

GPS trackers voor huisdieren

Veiligheid staat voorop, en met GPS-trackers voor huisdieren kun je de locatie van je viervoeter te allen tijde volgen. Mocht hij ooit ontsnappen of verdwalen, dan vind je hem in no-time terug dankzij de app. Op die manier zijn jullie letterlijk onafscheidelijk.