Google Home hacks – 7 grappige spraakopdrachten

Ben jij vergeten waar je lichtknoppen zitten? Kijk je niet meer naar buiten om het weer te checken? En weet Google meteen jouw favoriete playlists te vinden? Dat ben je ongetwijfeld een die hard Home-gebruiker! De smart home service van de Amerikaanse zoekmachine heeft in steeds meer Nederlandse huishouden haar intrede gemaakt. Maar wist je dat de slimme speaker meer kan dan je denkt? Wij hebben de leukste Google Home hacks voor je verzameld.

1. Natuurgeluiden om mee in slaap te vallen

Natuurgeluiden afspelen op Google Home

Google is je ideale slaapassistent. Wist je bijvoorbeeld dat je ontspannende natuurgeluiden kun laten afspelen als je wegdommelt? Zeg: “Hey Google, speel regengeluiden”. Wij vinden regengeluiden het lekkerst om mee in slaap te vallen, maar dat is natuurlijk persoonlijk! Het geluid stopt vanzelf als je slaapt, maar om zeker te weten dat je niet de hele nacht in de regen ligt, kun je ook een slaaptimer instellen.

2. Broadcasten naar alle Google speakers in huis

Google Home broadcasten

Is het eten klaar en zijn de kids boven? Of moet je partner gewekt worden uit een middagdutje? Als je meerdere Google Home speakers in huis hebt dan kun je broadcasten, oftewel: een ingesproken boodschap uitzenden op de andere speakers. Zeg: “Hey Google broadcast + ‘je boodschap’ en hij brengt het nieuws over voor je.

3. Handsfree bellen 

Handsfree bellen

Wil je tijdens het koken, wassen, strijken of werken een telefoontje plegen? Ook dit kan met de spraaktechnieken van Home. Hiervoor moet je wel de Google Duo app installeren en de mensen die je wilt bellen toevoegen als contactpersonen. Vervolgens kun je ze onder deze naam laten bellen, bijvoorbeeld door te zeggen: “Hey Google, bel mam”. Omdat de slimme speaker ook stemmen herkent (mits je dit hebt ingesteld), herkent hij de persoon aan zijn of haar stem en weet hij wiens ‘mam’ hij moet bellen.

4. Je telefoon terug vinden

Find My Phone

Als je Find My Phone hebt gedownload en geïnstalleerd, dan kun je met Google Home je verloren telefoon terug vinden. Het enige dat je hoeft te vragen is: “Het Google, vind mijn telefoon”. De speaker zendt dan een signaal naar je telefoon waardoor hij overgaat.

5. De televisie aan en uitzetten

Google Home hacks - tv aanzetten

Het is zo’n simpel trucje en toch kent nog niet iedereen hem. Ben je laat op de avond aan het wegdommelen op de bank en te lui om de afstandsbediening te zoeken? Zeg: “Hey Google, doe de televisie uit” en Home regelt het voor je!

6. Een mop of verhaaltje

Google Home hacks - vertel een mop

Ben je niet zo van de natuurgeluiden, maar meer van een verhaaltje voor het slapen gaan? Ook daar heeft Google Home er genoeg van in petto. Zeg: “Hey Google, vertel een verhaal” of “Het Google, vertel een mop” en je speaker zorgt voor het nodige vermaak. Onze favoriet blijft Hans & Grietje!

7. Oerenhard door je speaker #doeffnormaal!

Hey Google, doe ff normaal

Deze hack ontdekten we bij toeval! Toen Home even niet deed wat we wilden en we gefrustreerd “Hey Google, doe ff normaal!” riepen. Bij dit commando knalt Home Oerendhard van Normaal door je speakers. Ook leuk!