Gesponsorde artikelen, wat levert het op voor je bedrijf?

Gesponsorde artikelen zijn een steeds populairdere manier om leads te genereren. Chique verpakte reclame op een kanaal dat bij jouw doelgroep past. Wat is de gemiddelde vergoeding voor een publisher? En hoeveel levert zo’n betaalde blog eigenlijk op? Alles wat je moet weten!

Wat zijn gesponsorde artikelen?

Het principe van een gesponsord artikel is simpel: je legt contact met een publisher – iemand met een eigen website, die wil bloggen over jouw merk – jullie bespreken de voorwaarden en een prijs en zodra het artikel is geplaatst, krijgt jouw product of dienst promotie vanuit de betreffende site. Je kunt de website van een publisher dus een beetje vergelijken met een online reclamebord. Er zijn verschillende manieren van sponsoring:

  • een backlink in een bestaand artikel
  • zelf een artikel aanleveren voor publicatie
  • een artikel laten schrijven en publiceren

Een product review

Product review Dikke Titels

Een gesponsorde tekst hoeft niet altijd een blog te zijn. Je kunt als merk ook om een product review vragen. In dat geval verstuur je jouw product naar de schrijver, zodat hij/zij dit kan testen en beoordelen. De beoordeling verschijnt in artikelvorm op de site van de blogger.

Waar vind ik een publisher?

Publishers zijn ruim vertegenwoordigd, bezoek een goedlopende blogsite – Dikke Titels bijvoorbeeld 😉 – en je kunt er gegarandeerd een betaald artikel plaatsen. Er zijn ook marktplaatsen voor SEO-influencers, waarop je als merk gratis een campagne kunt starten en bloggers laat pitchen voor een publicatie op hun website. Bekende bemiddelaars zijn Hulc, Linkpizza en Bloggerslijst. Op deze kanalen worden de statistieken van aangesloten publishers gemeten, je kunt dus gemakkelijk zien wat het bereik is en of een deal rendabel is voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voorwaarden van gesponsorde artikelen?

De belangrijkste voorwaarde van gesponsorde artikelen is dat ze één of meerdere backlinks naar jouw website moeten bevatten. Dit is goed voor je linkbuilding, omdat de autoriteit van jouw website mede wordt bepaald door het aantal inkomende links. En het heeft ook een positief effect op je sales, bezoekers worden immers vanuit verschillende kanalen naar jouw aanbod geleid. Let er goed op dat de links do-follow zijn, no-follow links tellen namelijk niet mee voor je SEO-score. Wat natuurlijk ook belangrijk is: de doelgroep. Deze moet aansluiten op die van jou. Je hebt er niets aan om autobanden te verkopen op een fashionblog! Andere voorwaarden zijn: een tekstlengte van minimaal 300 woorden, op z’n minst één afbeelding, een metabeschrijving, alt tags, een SEO-waardige titel en goede tussenkopjes.

Hoeveel kost een blog met backlinks?

De prijs van een betaalde blog varieert. Dit hangt af van verschillende factoren. Het bereik van de website waarop hij wordt geplaatst bijvoorbeeld, de domain authority en de kwaliteit van de teksten. Daarnaast is ook de contentvorm van belang. Wil je enkel een link kopen, lever je zelf een tekst aan of wil je de klus compleet uit handen geven? Om je een kleine indicatie te geven: een blogger met een gemiddeld bereik (2.000 – 5.000 bezoekers per maand) rekent voor een link zo’n 45 euro, voor een aangeleverde tekst 65 euro en voor een artikel 80 euro. Sommige bedrijven bieden een barterdeal aan. De blogger ontvangt dan gratis een product of dienst, maar krijgt geen vergoeding in euro’s.

Gratis backlink ontvangen? Op Goeielinks.nl kun je ruilen!

ROND - SEO Specialist Marlouk Dikke Titels

Publisher gezocht?

Op zoek naar een publisher? Met een goedlopend kanaal, binnen de thema’s mode, media, wonen en lifestyle? Gevonden! Ik help je graag verder. Neem contact op voor meer informatie.