Met deze filters scoor je het best op Instagram

Hoewel #nofilter nog steeds een populaire hashtag is, zijn de meesten van ons niet vies van een Instagram-filtertje op z’n tijd. Het geeft je foto die kleine finishing touch. Uit onderzoek blijkt dat foto’s met déze filters meer worden geliked dan anderen.

Wie een foto of video op Instagram post hoopt op zo veel mogelijk hartjes. Laten we eerlijk zijn; als je puur voor jezelf foto’s verzamelt, kan je je selfies net zo goed aan de koelkast hangen. Uit onderzoek van Yahoo Labs en Georgia Tech is gebleken dat foto’s met een filter 21% meer likes krijgen dan #nofilter pics.

De populairste filters

Maar dat is niet de enige bevinding die de onderzoekers deden. Ze ontdekten ook dat bepaalde filters die Instagram aanbiedt beter scoren dan anderen. Yahoo Labs en Georgia Tech legden 7,6 miljoen Instagram-foto’s naast elkaar en zagen dat Mayfair, Rise, Valencia, Hefe en Nashville bovengemiddeld scoren bij een selfie. Als je een landschap of zonsondergang hebt gefotografeerd kun je het beste de Juno-filter gebruiken. Filters die nauwelijks likes en reacties binnenhalen zijn Amaro, Hudson en Walden.

Deze filters doen het goed op Instagram

Filter + hashtags = V

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een Instagram-foto is niets zonder hashtags. We zetten de populairste voor je op een rijtje. Kopieer en plak!

#love
#instagood
#me
#tbt
#cute
#follow
#followme
#photooftheday
#happy
#tagforlikes
#beautiful
#self
#girl
#picoftheday
#like4like
#smile
#friends
#fun
#like
#fashion
#summer
#instadaily
#igers
#instalike
#food
#swag
#amazing
#tflers
#follow4follow
#bestoftheday
#likeforlike
#instamood
#style
#wcw
#family
#141
#f4f
#nofilter
#lol
#life
#pretty
#repost
#hair
#my
#sun
#webstagram
#iphoneonly
#art
#tweegram
#cool
#followback
#instafollow
#instasize
#bored
#instacool
#funny
#mcm
#instago
#instasize
#vscocam
#girls
#all_shots
#party
#music
#eyes
#nature
#beauty
#night
#fitness
#beach
#look
#nice
#sky
#christmas
#baby