Ergonomisch thuiswerken met het R-Go Compact toetsenbord

Het aantal thuiswerkers heeft in de afgelopen maanden een enorme vlucht genomen, logisch! Maar niet iedereen heeft thuis een goede werkplek, die ervoor zorgt dat je in de juiste houding zit. Dit voorkomt klachten op de korte én lange termijn. Het is belangrijk dat je de juiste tools hebt. Het R-Go Compact toetsenbord bijvoorbeeld, voor ergonomisch thuiswerken. Ik mocht hem testen.

Flexwerkers in Nederland

Ook voordat #thuiswerken trending werd, nam het aantal flex- en thuiswerkers in Nederland toe. Volgens het CBS is het aantal flexibele werknemers in de afgelopen 15 jaar met ruim 75 procent gegroeid. Allemaal mensen die op wisselende plekken werken. Op kantoor, thuis of onderweg. 

Ergonomisch thuiswerken

Met de toename in het aantal flexwerkers, groeit ook het aantal mensen met fysieke klachten: klachten aan nek, schouders en de rug of hoofdpijn. Van tijdelijke aard, maar soms ook langdurig. Deze klachten worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Vooral mensen die veel achter hun computer of laptop werken, lopen risico. Wist je bijvoorbeeld dat je zonder ergonomische hulpmiddelen niet langer dan twee uur achter je laptop mag zitten?

De basics voor ergonomisch thuiswerken

Gelukkig zijn er hulpmiddelen voor ergonomisch thuiswerken. Ik heb de basics voor je op een rij gezet.

  • Een ergonomische bureaustoel
  • Een ergonomische muis
  • Een ergonomisch toetsenbord
  • Een laptopstandaard
  • Een monitorarm

Leestip: Professioneel social media-management – 5 tips!

R-Go Tools

R-Go Tools is marktleider in ergonomisch werken. Het aanbod variëert van laptophouders en ergonomische muizen, tot complete oplossingen voor specifieke branches. Omdat ik veel thuis achter mijn laptop werk – op de bank of aan de eettafel – leek het mij fijn om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken. Ik merk namelijk dat ik na lange dagen soms last begin te krijgen van mijn polsen. Een soort zeurende spierpijn die doortrekt naar mijn handen. 

Review: R-Go Compact toetsenbord

R-Go Tools heeft twee soorten ergonomische toetsenborden: De R-Go Split en de R-Go Compact. Ik heb puur uit praktische overwegingen voor de laatste gekozen. Ik denk dat ik even zou moeten wennen aan een Split toetsenbord, dat uit twee losse delen bestaat. Het leek me niet zo prettig.

Het eerste dat me opvalt aan de R-Go Compact is natuurlijk het uiterlijk. Hij is erg compact en flinterdun. Aansluiten gaat simpel en snel. Alleen de USB-aansluiting in mijn laptop te klikken en ik kan meteen aan de slag. 
Ik merk de voordelen van het ultradunne toetsenbord meteen bij het eerste gebruik. Ik hoef mijn polsen niet te gebruiken om de toetsen in te tikken, maar kan mijn handen in een platte stand houden. Wat ik ook een pluspunt vind is dat het toetsenbord bijna niets weegt (ik heb het opgezocht: 280 gram). Hierdoor kan ik hem gemakkelijk meenemen als ik bij klanten op afspraak kom, of onderweg wil werken. De toetsen voelen, ondanks het lichtgewicht formaat, net zoals een ‘doorsnee toetsenbord’ wanneer ik letters aansla. En doordat de R-Go Compact bedraad is, hoef ik me nooit zorgen te maken over nieuwe batterijen…die vergeet ik regelmatig in mijn tas te doen!

Ik ga hem zeker nog vaak en veel gebruiken! ⭐⭐⭐⭐⭐

Foto: Unsplash