Emojis taking me over! 70 nieuwe in oktober 2018

Emojis, we zijn er dol op. Vorig jaar gebruikten Nederlanders gemiddeld 895.558 emoji’s per maand. WOW! Wie in 2018 millennials wil bereiken, moet zijn iconen kennen. Apple-gebruikers kunnen binnenkort weer lekker losgaan op de app, want in oktober verschijnen 70 nieuwe emojis in de nieuwste iOS 12.1 ???

Nieuwe emojis

Ginger emoji

Emojis waren er al in allerlei soorten en maten – zo kon je bijvoorbeeld al kiezen uit verschillende huidtinten en mannelijke en vrouwelijke icoontjes – maar dit wordt nog veel diverser. Er komen nieuwe personages, zoals de ginger emoji en kale poppetjes. Verder worden rood, grijs en krullend haar toegevoegd. In het dierenrijk mogen ze o.a. een kangoeroe, kreeft, lama, mug, wasbeer, pauw en zwaan verwelkomen.

Emoji surprise

Met de winter in aantocht is ook aan de koukleumen gedacht. Zij krijgen een eigen blauw bevroren gezichtje. Hou je wel van een feestje? Dan zul je de emoji surprise waarschijnlijk vaak gebruiken. Dit is een echte partyganger – compleet met feestmuts, confetti en toeter. Meer een foodie? Dan kan je voortaan eindeloos cupcakes en donuts appen. Voor de #fitgirls onder ons is er ook een krop sla!

iOS 12.1

De nieuwe emojis zitten al in de nieuwe betaversie van iOS 12.1, die op 2 oktober verscheen. Helaas is deze testversie niet beschikbaar voor het grote publiek. Zij zullen nog even moeten wachten op de 70 nieuwe emojis. De update naar 12.1 zal waarschijnlijk later deze maand beschikbaar zijn. Apple heeft al laten weten dat ze ook toegevoegd worden aan macOS en watchOS.

Millennials + emojis = ka-ching

Millennials prikkelen? Emojis zijn de sleutel. Maak je boodschap visueel. Lachend, huilend, verliefd, knuffelend, kotsend. Het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet! Gebruik ze op je socials – in de stories of advertenties. In je nieuwsbrief en zelfs in de onderwerpregel van je mailing. Probeer zo veel mogelijk te prikkelen met een smiley- (of angry)face en zie je views door het dak gaan. Ken je de icoontjes niet van A tot Z uit je hoofd? Gebruik dan een emoticon overzicht.

SEO tekstschrijver MarloukEmoji-loos

Millennials jouw doelgroep, maar emojis niet je ding? Ik – Marlouk – help je graag om je socials, ads en mailing te optimaliseren.

Diensten