Een website. Landelijk, regionaal of lokaal marketingbureau?

Een goede website is een absolute must voor elke ondernemer. Of je nu bouwmaterialen, werkkleding, zonnepanelen, hypotheken, kerstversiering of seizoensgroenten verkoopt: wie online niet vindbaar is, zal offline ook minder omzet draaien. Een professioneel marketingbureau is de eerste stap naar het perfecte webdomein maar kies je voor een landelijk, een regionaal of voor een lokaal bureau? Alle mogelijkheden op een rijtje. 

De basis van een goede website

Om te weten welk marketingbureau het best bij jouw bedrijf past, is het goed om eerst een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Waar moet de website bijvoorbeeld aan voldoen? Om te beginnen moet hij afgestemd zijn op de huisstijl van het bedrijf. Een gebruiksvriendelijk en herkenbaar webdesign vormt de visuele basis van de site. Maar om te worden gezien, moet je eerst gevonden worden. Dit maakt zoekmachine optimalisatie (SEO) het tweede essentiële onderdeel van je website.

Een marketingbureau die past bij de doelgroep

Marketingbureau die bij je doelgroep past

Het ene marketingbureau is het andere niet. Bureaus onderscheiden zich tegenwoordig niet alleen met hun dienstenaanbod, specialisten met een duidelijke focus draaien overuren. Er zijn marketeers die zich op een bepaalde markt richten: de zorg, woningbouw, IT, financiën of het onderwijs bijvoorbeeld. Experts binnen hun vakgebied, die veel ervaring hebben met jouw doelgroep. Ook een pré voor de perfecte website. 

Een landelijk, regionaal of lokaal bureau?

Veel ondernemers vinden het fijn om een partner te hebben die in de buurt is gevestigd. Dat is lekker makkelijk met afspreken en bovendien steun je lokale collega-ondernemers ermee – ook een veelgenoemde reden! Is dit wel verstandig of is een lokaal marketingbureau soms net een maatje te klein?

Een lokaal reclamebureau

Een lokaal reclamebureau

Een lokaal reclamebureau weet precies wat er bij jou in de stad speelt. Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit bedrijven in de buurt en het contact verloopt simpel, snel en persoonlijk. Perfect voor MKB’ers die zich op de lokale doelgroep richten. Voor een regionaal of landelijk bedrijf is een lokaal bureau al snel een maatje te klein. Senior developers en SEO specialisten kiezen er vaak voor om bij een grote(re) onderneming aan de slag te gaan, omdat ze daar meer toekomstperspectief hebben. Voor het grotere werk, zul je een groter bureau moeten inschakelen.

Een regionaal bureau

Een regionaal marketingbureau

Een regionaal marketingbureau is van alle markten thuis. Zowel lokale MKB’ers, als regionale en landelijke ondernemingen kiezen voor webdesign & SEO van een regionale specialist. Dit komt omdat het voor iedereen zo zijn voordelen biedt. Lokale bedrijven willen vaak groeien met de kennis van een ‘iets groter’ bureau. Regionale ondernemers passen precies in het segment. En landelijke ondernemingen noemen het het snelle schakelen en persoonlijk contact als grote voordelen. Regionale bureaus hebben vaak gespecialiseerde afdelingen – development, SEO en design bijvoorbeeld – die niet onderdoen aan de kennis van de grootmeesters in marketingland. 043WEB scoort bijvoorbeeld gemiddeld een 9,9 (!) met haar reviews en levert daarmee het best beoordeelde webdesign in Limburg.

Een landelijk marketingbureau

Landelijk marketingbureau

De Ikea’s, Coolblue’s en Achmea’s onder ons hebben een communicatiebureau nodig dat bij hun bereik past. Grote televisiecampagnes, megabudgetten voor Google Ads en social shopping to the max. Dit moet echter wel bij de bedrijf passen. De lokale ijssalon heeft niets aan landelijke targeting en heeft er bovendien het budget niet voor. Voor bureaus is het andersom ook niet altijd handig om volledig in te zetten op grote spelers in de markt. Als een grote klant besluit om de samenwerking niet voort te zetten, dan mis je vaak plotsklaps een grote bron van inkomsten.