Een powernap app om uit je middagdip te komen

Een middagdutje om uit je dip te komen: de powernap app begint een steeds populairder fenomeen te worden in Nederland. In onze 24/7 economie blijkt een klein dutje dé oplossing voor flexwerkers en andere mensen met een drukke baan of veeleisend gezinsleven. Even terug naar jezelf en weer helemaal opgeladen de dag in. Hoe lekker is dat!

Een powernap app

Soms heb je van die dagen waarop niets lukt. Wat je ook doet je mailbox lijkt maar niet leger te raken, de kinderen vliegen elkaar in de haren en jij bent niet vooruit te branden. Even stoppen en ontspannen is dan de beste manier om weer energie op te bouwen. Een powernap app helpt je om in opperste staat van ‘relaxation’ te komen. De Powernap App met Andrew Johnson bijvoorbeeld → getest en gecheckt ✔

Andrew Johnson

Powernap app van Andrew Johnson

Andrew Johnson is je leidraad in de powernap app, de stem die je in slaap praat en er ook weer uithaalt, je digitale hypnotiseur als het ware. Wie bij het openen van de app op ‘begin’ klikt – jup er is een Nederlands design – wordt meteen door Johnson verwelkomd. Zijn hypnose is (helaas) wel alleen in het engels te volgen. Het is het best om de hypnose met je headphone of dopjes te volgen, voor volledige concentratie. 

Een mini middagdutje

Een middagdutje

Johnson praat je in een diepe staat van ontspanning. Dit doe hij door je stap voor stap bewust te laten worden van je lichaamsdelen en ze vervolgens geestelijk los te laten. Het begint in je tenen en eindigt met volledige ontspanning van je brein en de rest van je lichaam. Ook je ademhaling is onderdeel van de powernap app. Je ademt diep in, voelt het bloed door je aderen stromen, en blaast rustig weer uit. Zodra je brein is ‘uitgeschakeld’ ben je in opperste vorm van ontspanning. Dit duurt ongeveer een minuut, waarna Johnson je weer wakker praat. De totale powernap duurt 13 minuten.

En?

Sommige mensen vallen echt in slaap door de hypnose talk van Andrew Johnson, voor anderen werkt het meer mediterend. Doel is dat je na de sessie weer volledig opgeladen de dag in gaat. De app adviseert om dagelijks een powernapp te doen. Ik zou zelf adviseren om het alleen te doen als je echt een energieboost nodig hebt. Het werkt inderdaad erg ontspannend en na je dutje kan je er weer helemaal tegenaan.

Lees ook: De 10 beste dating apps