Een karikatuur als bedrijfsfoto: van foto naar cartoon

Een cartoon van jezelf is natuurlijk altijd leuk om te hebben! Een mini-me, die de ‘bright’ side of life extra benadrukt. Maar is een karikatuur als bedrijfsfoto ook een goed idee? En hoe maak je een getekende versie van jezelf? In dit artikel geven we tips & tricks voor de beste zakelijke foto’s + een lijstje met gratis apps, waarmee je in een handomdraai van foto naar cartoon switcht!

Een karikatuur als bedrijfsfoto

Een karikatuur als bedrijfsfoto - cartoon maker

Een karikatuur als bedrijfsfoto is een super toffe gimmick voor jezelf, maar kunnen jouw klanten het ook waarderen? Een gouden regel in de online marketing is: maak het persoonlijk! Mensen willen graag een gezicht aan het bedrijf kunnen koppelen, weten met wie ze spreken. Een ‘echte foto’ werkt daarom het best. En ook hier hangen bepaalde stijlregels aan. Zo werkt een foto in kleur beter dan een zwart-witbeeld en kun je het best geen hoofddeksel of andere dingen dragen, die van het gezicht afleiden. Accessoires die bij je branche passen zijn een uitzondering op de regels. Hierbij kun je denken aan een bouwhelm of een koksmuts. En zo kan ook een karikatuur als bedrijfsfoto voor sommige beroepen wél heel goed werken. Een designer met een zelfgemaakte cartoon bij zijn e-mailhandtekening is natuurlijk alleen maar leuk… en bovendien een mooie manier om je werk te laten zien!

Leestip: Bedrijfsfotografie: zelf professionele bedrijfsfoto’s maken

Van foto naar cartoon: gratis apps

Ik kreeg de cartoonversie van mezelf toegestuurd, nadat ik een nieuwe profielfoto instelde op Facebook. Ik vond hem zo leuk dat ik er een nieuwe post aan wijdde! Hierop kreeg ik van verschillende mensen de vraag hoe zij ook zo’n karikatuur konden maken. In de zoektocht die hierop volgde, ontdekte ik een paar handige apps waarmee het zo gepiept is!

Clip2Comic

Clip2Comic is een app waarin je een foto uit je fotobibliotheek kunt inladen en een comic filter geeft. Er zijn 14 verschillende filters: van schets tot gedetailleerde tekening of één met een leuke kleur. Zonder pro-abonnement worden je beelden wel opgeslagen met een watermerk, maar daar heb je dan weer andere handige apps voor!

InShot

InShot is een fijne app, waarmee je foto’s en video’s kunt bewerken. De app heeft een gratis en een pro versie. Hij biedt een scala aan mogelijkheden voor professionele bewerkingen, ook in de gratis versie! Zo kun je o.a. verschillende filters en kleurbewerkingen toepassen, die je helpen om een karikatuur van jezelf te maken.

Bitmoji

Met Bitmoji maak je jouw eigen emoji. Dit doe je hier niet op basis van een foto, maar je kunt elk lichaamsdeel zelf tot in de puntjes samenstellen. Kies uit verschillende huidskleuren, oogkleuren, wenkbrauwen, neuzen, kapsels en kledingstukken en ontwerp je eigen mini-me! De meeste mensen kennen Bitmoji wel van de karikaturen die ermee gemaakt worden voor je SnapChat profiel. De app kan ook los worden gedownload voor een cartoonversie van jezelf.