Een goed online datingprofiel – Dating app tips!

Dating apps zijn populairder dan ooit! Nu we met z’n allen steeds meer tijd thuis doorbrengen, hebben veel van onze sociale bezigheden een digitale vorm aangenomen. Online shoppen bijvoorbeeld, online eten bestellen en online daten. Maar hoe val je nog op in die massa met gewillige vrijgezellen? Waar moet een goed online datingprofiel aan voldoen? We hebben tips, tricks en een paar handige do’s & dont’s voor je op een rij gezet.

Online dating

Tinder, Happn, Badoo, Parship, Lexa of Grindr: datingapps zijn als een malle gegaan het afgelopen jaar. Er waren ineens zoveel actieve gebruikers, dat het leek of heel Nederland aan het swipen was in quarantaine! De ouderwetse kroegtijgers, mensen die online dating tot die tijd een beetje ongemakkelijk vonden en de buurvrouw die net weer single is: we flirten massaal online. Tinder is nog steeds veruit het populairst onder de datingapps, gevolgd door Happn en Badoo. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe: swipen naar links = “Next!”, swipe naar rechts = een match! 

Een goed online datingprofiel op dating apps

Leestip: De 10 beste (sex en) relatie apps

Een goed online datingprofiel

Sommige apps schotelen je potentiële liefdes voor op basis van interesses, bij anderen draait het puur om het uiterlijk. En dit laatste blijkt – volgens Brits onderzoek – ook nog steeds voor de grootste aantrekkingskracht te zorgen. Het oog wil ook wat! Hoe zorg je voor een goede eerste indruk bij de online liefde van je leven? Welke kleding kan wel en welke niet? Plaats je een leuk huis-, tuin- en keukenkiekje of een serieuze pasfoto? Wat zet je in je bio? En wat zijn absolute no go’s? Een kleine spoedcursus voor een goed online datingprofiel!

Je bio op dating apps

De bio is een korte tekst waarin je omschrijft wie je bent en wat je op de app zoekt. Je kunt dit in een vertellende vorm doen, met steekwoorden, emoji’s of een favoriete quote. Een don’t in de profieltekst op dating app is: opsommen wat je allemaal niet zoekt. Hiermee kom je niet bepaald vriendelijk over! Boven je biotekst wordt je naam en leeftijd getoond: vul deze eerlijk in. Niemand heeft er iets aan als je op je datenight 10 jaar jonger blijkt te zijn!

De foto’s op een goed online datingprofiel

Dating apps 10 x Tinder en meer

De foto’s zijn je eerste indruk en die moet natuurlijk goed zijn! Tip nummer voor de foto’s op een goed online datingprofiel is: smile! Op foto’s waarop je lacht zie je er altijd beter uit dan op foto’s waarop je quasi nonchalant probeert over te komen. Selfies kunnen wel, maar probeer ze af te wisselen met kiekjes in je natuurlijke omgeving. Zorg ook voor een mix van pasfoto’s en foto’s waarop je helemaal in beelden bent. Potentiële partners willen graag eerst je figuur checken! Spiegelfoto’s zijn alleen aan te raden voor online daters die ee fitboy of fitgirl zoeken.

Tip: voeg ook video’s toe!

Video’s zijn nieuw in datingland. Onze laatste tip voor een goed online datingprofiel is dan ook: bewegend beeld. Niet elke app beschikt al over deze functie, maar kan het wel dan raden wij je aan om dit vooral te doen! Met een video maak je jouw profiel nét wat persoonlijker. Bezoekers krijgen een compleet plaatje en kunnen je stem horen! 

Do’s & dont’s voor een goed online datingprofiel

Hoewel smaken natuurlijk verschillen en ieder zo zijn eigen voorkeuren heeft op datinggebied, zijn er ook zaken die over het algemeen niet zo goed scoren op dating apps. Zo denken vrouwen vaak van wel, maar zijn mannen eigenlijk helemaal niet zo van de duckfaces en barbiepoppen. En vind vrouwen fitness selfies helemaal niet zo sexy als sommige mannen denken. We hebben deze én andere do’s & dont’s voor je op een rij gezet.

Dating app do’s

✔️ Een biotekst waarin je jezelf voorstelt
✔️ Foto’s waarop je lach
✔️ Een mix van knappe en gezellige foto’s
✔️ Video’s
✔️ Een mix van pasfoto’s en foto’s waar je helemaal op staat
✔️ Je echte naam en leeftijd invullen
✔️ Foto’s waarop je hobby’s / interesses naar voren komen
✔️Een gesprek beginnen
✔️Interesse tonen in de ander door vragen te stellen

Dating app dont’s

Een goed online datingprofiel - de dont's

❌ Duckfaces
❌ Te veel make-up
❌ Foto’s met een filter
❌ Foto’s met een zonnebril
❌ Spiegelselfies
❌ Witte, of dierenprint leggings
❌ Foto’s met je huisdier
❌ Een profielfoto met meerdere mensen erop
❌ Een foto met je zus, nicht of een andere vrouw!
❌ Geldt ook voor dames: een foto met je best gay friend kan ook niet!
❌ Vrouwen die wel liken, maar niet terug praten