Door de ogen van de Koning: podcast Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft een wereldprimeur te pakken. Onze vorst is namelijk de eerste Koning ter wereld met een eigen podcast. Dit jaar zit Willem-Alexander 10 jaar op de troon. In Door de ogen van de Koning gaat ons staatshoofd in gesprek met Edwin Evers en blikken zij samen jaar na jaar terug op deze regeerperiode. 

Door de ogen van de Koning

Door de ogen van de Koning - podcast Koning Willem-Alexander

Door de ogen van de Koning bestaat uit 10 afleveringen, die tussen 6 april en 25 mei wekelijks online verschijnen op Spotify, Apple Podcasts, Podimo en andere bekende podcast apps. In de laatste aflevering kijken Koning Willem-Alexander en Edwin Evers vooruit. De nieuwe aflevering verschijnt elke donderdag om 07:00 uur online.

Wat kunnen we verwachten?

Onze Nederlandse Koning is de eerste vorst ter wereld met een eigen podcast. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Er is ook ruimte voor serieuze onderwerpen, bijvoorbeeld de vakantie naar Griekenland in coronatijd.

Een persoonlijk kijkje, met de regie in eigen handen

De koningspodcast past precies in het mediabeleid, dat Koninging Willem-Alexander en Koningin Maxima al sinds de kroning hanteren. Een persoonlijk kijkje achter de schermen, maar wel altijd met de regie in eigen handen. Zo interviewde Matthijs van Nieuwkerk het koningspaar al eens voor de NPO en schreef Claudia de Breij een boek over kroonprinses Amalia.

Leestip: Nederlandse misdaad podcasts – 8 luistertips!