Donnie en Joost in Carré Amsterdam

Op 2 december komen hiphopsensaties Donnie en Joost voor een unieke show naar Carré in Amsterdam. Het is een eenmalig optreden van het duo in het kader van hun gezamenlijke plaat, die binnenkort verschijnt. De kaartverkoop voor Donnie & Joost: Viraal in Carré start aanstaande zaterdag, 30 juni, om 10.00 uur via Ticketmaster.

Donnie en Joost wie?

Rappers Donnie en Joost kregen beiden bekendheid door hun humoristische muziekvideo’s op YouTube. Inmiddels zijn ze zowel solo als gezamenlijk niet meer te stoppen. Onlangs trad Donnie – ook wel Donald Scloszkie, Maradonnie of de Fenomeen – op in een volgepakt Paradiso en ging tijdens zijn show op Pinkpop het dak eraf. Ook Joost, beter bekend als EenhoornJoost, heeft bewezen dat hij naast een hit op het internet, een hit op het podium is. Eind 2017 verkocht zijn tour in een dag uit en staat hij binnenkort op Lowlands.

Nu slaan Donnie en Joost de handen ineen. Komende vrijdag droppen de mannen de eerste single van hun aankomende plaat M van Marķeting. Tijdens RTL Boulevard maakten ze zojuist bekend dat ze in het kader van dit nieuwe project samen één grote show geven in december. Voor dit unieke optreden kiezen ze voor het Koninklijk Theater Carré, een voor dit duo nogal ongewone locatie.

Snelle Planga

Sinds 2014 timmert Donnie aan de weg met zijn vindingrijke wordplay, geïnspireerd op De Jeugd van Tegenwoordig. Debuutplaat Mannelogie, met daarop klappers Batras en Pleinvrees, was één van de opvallendste hiphopreleases van 2015. De track Snelle Planga ging dit jaar viraal en is ruim 1,5 miljoen keer beluisterd op Spotify. Hierop volgde de zonnebrillenlijn van de Amsterdamse rapper.

Voor Joost is online de plek waar de creatieve beeldenmaker zijn nieuwe imperfecte realiteit neerzet. Het laatste jaar ontwikkelde hij zich razendsnel tot rapper. Zijn mixtape Scandinavian Boy werd 3,8 miljoen keer gestreamd, de EP Dakloos 2 miljoen keer en ook de singles Zelfgemaakt en Bitches werden meer dan een miljoen keer beluisterd.

DONNIE & JOOST: VIRAAL IN CARRÉ

Zondag 2 december | Carré – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: vanaf € 19,00 (excl. servicekosten)