De perfecte Over Ons pagina maak je zo!

De Over Ons pagina is één van de best bekeken pagina’s op elke website. Kijk maar eens in je Analytics, je zult zien dat veel bezoekers een kijkje nemen. Ze willen weten wie jij bent en wat je doet. De essentie van een goede Over Ons pagina. Maar hoe zorg je ervoor dat hij ook prikkelt en aanzet tot actie? 5 gouden tips voor de perfecte Over Ons pagina.

5 tips voor de perfecte Over Ons pagina

Over ons bedrijf

De perfecte Over Ons pagina - het team

Mensen bezoeken je Over Ons pagina omdat ze willen weten wie ons is. Wie zit er achter het bedrijf? Open de pagina met een foto header. Eén waarop het bedrijf een gezicht krijgt. Een groepsfoto van de medewerkers of van de directie bijvoorbeeld. En dan natuurlijk geen grijze kantoorfoto. Wees vrolijk, gezellig en vooral creatief. Zorg ervoor van de foto van het beeld afspat. Dat hij niet te missen is! Wil je extra uitpakken? Upload dan een video header. Bewegend beeld grijpt nog sneller de aandacht van bezoekers.

Bedrijfsfilm

Geef een kijkje achter de schermen in de vorm van een bedrijfsvideo. Het is raadzaam om hier een professional voor in te schakelen. Zij zijn helemaal up to date wat betreft de copyrights van de muziek die je eronder zet, de ideale formaten en verhoudingen voor social media posts en kunnen bovenal de dikste special effects voor je in elkaar monteren voor de perfecte Over Ons pagina.

Over mij teksten

Hetzelfde persoonlijke aspect van een foto of video geldt ook voor je teksten op de Over Ons pagina. Hou het bij jezelf. Vertel over het ontstaan van het bedrijf. Hoe ontstond het plan en hoe werden de eerste stappen gezet? Wat is jullie drijfveer? Wat maak jullie jullie, of jou jou? Schrijf in de ik- of wij-vorm en vermijd woorden als ‘men’.

Storytelling

De perfecte Over Ons pagina - storytelling

Breng je merk tot leven met storytelling. Neem als uitgangspunt ‘wat jouw doelgroep wil weten’. Visual storytelling is helemaal van nu. Is je budget niet groot genoeg voor een animatie of zelf ontworpen graphic, werk dan met foto’s. In de vorm van een tijdlijn bijvoorbeeld, waar je dan weer jullie USP’s bij toont.

Over Ons template

Omdat het een veelbezochte pagina is, moet de perfecte Over Ons pagina goed werken. Hij moet daarom helemaal geoptimaliseerd zijn en een conversiegericht design hebben. Zorg er allereerst voor dat de pagina goed werkt op mobiel. Meer dan tachtig procent van de bezoekers komt tegenwoordig via mobiele apparaten. Let er ook goed op dat het beeldmateriaal dat je publiceert niet té veel van de website vraagt. Te grote formaten gaan ten koste van de laadsnelheid van je pagina, in zo’n geval haken veel bezoekers af. De Over Ons template moet daarnaast natuurlijk een strakke, professionele en duidelijke look & feel hebben die jouw bezoekers aanspreekt en aansluit op de rest van de website. Inspiratie nodig? Hier vind je een lijst met de beste gratis WordPress thema’s van 2019.

Over Dikke Titels

Over Dikke Titels SEO Specialist Marlouk Rodijk GIF

Voor mijn Over Dikke Titels pagina heb ik ook gekozen voor persoonlijk. Als ZZP’er hebben klanten rechtstreeks met mij te maken, ik ben het visitekaartje. Ik heb daarom een fotoshoot gedaan, waarin ik mezelf van alle kanten voorstel. De binnenkomer “Ik ben Marlouk en ik heb Dikke Titels”, is (hopelijk) reden voor een kleine glimlach en om verder te lezen. Neem eens een kijkje