De Paus Mocro Maffia dood of niet?

De Paus in Mocro Maffia is dood. In aflevering 4 van het vijfde seizoen krijgt Potlood eindelijk zijn langverwachte wraak en brengt hij zijn aartsvijand op gruwelijke wijze om het leven. Of toch niet? Complotdenkers speculeren over een plottwist. Wie is/was De Paus? Een recap.

De Paus in Mocro Maffia

Paus Mocro Maffia dood of niet

Mocro Maffia is een Nederlandse misdaadserie die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een ware hit. De serie volgt het leven van verschillende criminele figuren in de onderwereld van Amsterdam. Een van de meest verrassende en intrigerende personages in de serie is De Paus. Dit personage wordt al sinds seizoen 1 door Achmed Akkabi vertolkt, die de serie ook regisseert. Legt dit hoofdpersonage na 34 afelveringen het loodje of is de wraak van Potlood een plottwist?

Leestip: De Paus in Mocro Maffia: Achmed Akkabi en zijn rol so far

Wraak van Potlood

In seizoen 1 was te zien hoe De Paus in conflict raakte met een groep concurrende drugscriminelen. In de laatste aflvering schiet hij de zwangere vriendin van Potlood en hun ongeboren kind dood. Potlood zint op wraak en pleegt o.a. een aanslag op de bruiloft van De Paus. Hierbij komt de aanstaande van De Paus om het leven. Maar Potlood rust niet voordat hij zijn aartsrivaal helemaal heeft kapot gemaakt. In seizoen 4 wordt hij zelf ontvoerd door de bende van De Paus. Die laat hem als gijzelaar infiltreren in zijn leven. Dit wordt hem in aflevering 4 van het vijfde seizoen fataal.

Leestip: Potlood in Mocro Maffia: Nasrdin Dchar en zijn rol so far

Nasrdin Dchar in Mocro Maffia de serie

De gruwelijke dood van De Paus

De Paus komt op gruwelijke wijze om het leven. Potlood weet de beveiligers van zijn rivaal te overmeesteren en een operatiekamer binnen te dringen, terwijl De Paus op de operatietafel ligt voor een plastische ingreep aan zijn gezicht. Deze plot is deels op waarheid gebaseerd. Het verhaal gaat dat topcrimineel Houssine Ait. S. een facelift zou hebben ondergaan in Zuid-Amerika, om onherkenbaar te worden voor justitie. Potlood schiet de plastisch chirurg en verpleegster dood, geeft De Paus een adrenaline-shot in zijn hart, zodat hij wakker wordt met zijn gezicht compleet open. Die schreeuwt het uit van de pijn. Uiteindelijk verlost Potlood hem uit zijn leiden, door hem een kogel door zijn hoofd te schieten.

Leestips:
Mocro Maffia recap seizoen 1 t/m 4

Gwenette Martha, Benaouf A – wie is wie in Mocro Maffia?

Is De Paus dood of niet?

Fans en fanatiekelingen speculeren online in alle hevigheid over de dood van De Paus. Het vertrek van het hoofdpersonage laat hen verbijsterd achter! Er gaan theorieën over dat het allemaal een droom of plan van Potlood was, waarvan we visueel mee konden genieten. In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juni, om 0:00 uur verschijnt aflevering 5 van seizoen 5 op Videoland. Dan zullen we het zeker weten!]

Achmed Akkabi over zijn rol in Mocro Maffia

Mocro Maffia de serie: Mocro Maffia 3 cast

De rol van De Paus werd vertolkt door acteur Achmed Akkabi. Zijn overtuigende acteerwerk draagt bij aan de geloofwaardigheid en diepgang van het personage. De evolutie van De Paus gedurende de serie is opmerkelijk te noemen, waarbij hij transformeert tot een machtige en gevreesde figuur in de Amsterdamse onderwereld. In eerdere interviews liet de acteur al eens weten dat hij een twist in de serie met zijn dood niet uit uitsloot. Mocro Maffia staat bekend om de sensationele verhaallijnen, waarbij regelmatig populaire karakters sneuvelen.