De Paus in Mocro Maffia: Achmed Akkabi en zijn rol so far

Vrijdag 29 januari verschijnt de eerste aflevering van Mocro Maffia 3 op Videoland. Vanaf dan kunnen we weer wekelijks genieten van de Nederlandse crimeserie. Achmed Akkabi is bedenker, maker en één van de hoofdrolspelers in Mocro Maffia. In zijn rol als De Paus in Mocro Maffia is hij verwikkeld geraakt in een drugsoorlog met Romano. Hoe verging het hem in seizoen 1 en 2? En wie is de acteur achter de rol? Een biografie van Achmed Akkabi en De Paus.

De Paus in Mocro Maffia 1

Wie is wie in Mocro Maffia serie? De Paus is Benaouf A

De Paus speelt al sinds de eerste aflevering van Mocro Maffia een rol in de serie. Hij is één van de hoofdpersonages en heeft de drugsoorlog – in tegenstelling tot vele andere karakters – tot nu toe weten te overleven. In seizoen 1 was te zien hoe de vriendschap tussen De Paus, Potlood en Romano uitmondde in een dodelijke drugsoorlog. Hierbij vermoordt De Paus de zwangere verloofde van Potlood en komt zijn eigen aanstaande om bij een aanslag op hun huwelijksfeest.

De Paus in Mocro Maffia 2

Mocro Maffia 2, de eerste beelden

In Mocro Maffia 2 zinnen zowel De Paus, als zijn het kamp van Romano op wraak. De ruzie wordt voornamelijk uitgevochten door loopjongens, zogenaamde ‘soldaten’. Romano is ontsnapt uit de gevangenis en vlucht naar Spanje. Adil neemt de zaken voor hem waar in Amsterdam. De Paus heeft in seizoen 2 visioenen van zijn overleden vrouw en zint op wraak. Vanuit de woonwagen van zijn vriend Tatta, probeert hij te achterhalen waar haar moordenaars zijn. 

Leestip: Bilal Wahib in Mocro Maffia 3: Mo de Show toch niet dood!

Mocro Maffia: Komtgoed

Mocro Maffia - Komtgoed

Een week voor de release van seizoen 3, verscheen een miniserie van Mocro Maffia op Videoland. Komtgoed gaat over Zakaria, wiens bijnaam ‘Komtgoed’ is. We zagen hem al kort voorbij komen in Mocro Maffia 2, waarin hij Muis probeerde te redden. Zakaria zag  buiten vanaf zijn scooter dat er schoten werden afgevuurd in de flat en reed bang weg. In de miniserie Komtgoed zien we meer over zijn achtergrond. Die is niet best. Komtgoed belandt steeds verder in de problemen als een ruzie ops traat escaleert en hij zich voor de rechter moet verantwoorden. De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer vijf minuten. Het is een preview voordat derde seizoen.

Leestip: Potlood in Mocro Maffia: Nasrdin Dchar en zijn rol so far

Volg mij op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 2.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Achmed Akkabi en Mocro Maffia

Achmed Akkabi speelt niet alleen als De Paus soms een dubbelrol, ook achter de schermen heeft hij twee gezichten. Hij is zowel creatief producent, als acteur in de serie. In een interview zegt hij hier het volgende over:

“Ik vind het heel leerzaam dat ik nu een functie bekleed waardoor ik nauw kan samenwerken met allerlei andere departementen, die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van een filmproject. Als acteur leer je gewoon je lines en heb je voornamelijk te maken met je regisseur en je medespelers. Nu ben ik betrokken vanaf het allerbegin.”

Mocro Maffia het boek

Mocro Maffia het boek

Bestel Mocro Maffia  van Wouter Laumans Marijn Schrijver op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!