Business Management Consultancy voor groei van je bedrijf

Ben jij als ondernemer op zoek naar een succesformule? Eentje die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt. Niet meer 24/7 met je business bezig bent. En die het mogelijk maakt om vaker áán je zaak te werken, in plaats van in je zaak? Dan is het tijd voor een goede dosis Business Management Consultancy!

Duurzaam succes als ondernemer

Net gestart als ondernemer, dan zit je vaak nog in de eerste groeispurt. Losse opdrachten worden vaste afnemers en je bouwt een vertrouwensrelatie op met klanten, die vervolgens steeds meer klussen bij jou neerleggen. Top! Maar op den duur stagneert deze groei. Business Management Consultancy geeft je een handvat naar duurzaam succes als ondernemer. Met het BSP-model.

Brains, Social effectiveness en Power

Business builder Ole van der Straaten werkte jarenlang voor als voorman bij Unilever op de Filipijnen. Hij bedacht het BSP-model. BSP staat voor Brains, Social effectiveness en Power.

  • Brains staat voor scherp zijn. Ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Weet je wat er speelt binnen de organisatie?
  • Social effectiveness slaat op je sociale omgang met anderen. Heb je genoeg sociaal contact, zowel op het werk als privé?
  • Power gaat over productiviteit. Krijg je dingen gedaan? Haal je deadlines?

Neem de drie pijlers samen en beoordeel ze met een 0, + of ++. De pijlers moeten samen in balans zijn. Je neemt geen juiste beslissingen als er je geen balans vindt tussen je omgang met anderen (S) en dingen in beweging zetten (P). Kijk waar je energie van krijgt. Alleen maar werken, zonder je vrienden te zien? Waarschijnlijk niet. Een gebalanceerd leven is de sleutel tot productiviteit. Zit je lekker in je vel, heb je balans tussen je S en je P, dan neem je betere beslissingen en gaat alles je veel gemakkelijker af.

Wat levert het BSP-model mij op?

Als ondernemer wil je ongetwijfeld weten: wat levert het BSP-model mij onderaan de streep op? Inzicht! Sta even stil bij alles wat je doet en kijk in helikopterview naar jezelf. Ben je wel in balans? Zit je met je hoofd op de juiste plek (B plus)? Onderhoud je goede sociale contacten (S plus)? Krijg je wel genoeg gedaan (P plus)?

In de min

Er zit ook een keerzijde aan het BSP-model. Je kan aan de negatieve zijde van BSP zitten. Het is dan aan jou om hier actief iets aan te doen. Check of je a-relaxed omgaat met anderen, dan zit je in de S min. Als je niks gedaan krijgt, dan zit je in de P min. Op het moment dat je in de S min of P min zit, neem je geforceerde beslissingen en zit je automatisch ook in B min. De truc van het BSP-model is om wanneer je in de S min zit, gas te geven op P plus. Als je in de P min zit, geef je gas op de S plus. Klinkt tegennatuurlijk, maar werkt verbluffend goed. De B plus volgt vanzelf.

Groei van je business

Je neemt als het ware een vogelvluchtperspectief aan. Niet alleen met betrekking tot je eigen leven, maar met name in verhouding tot je zaak. Het gaat erom dat je een BSP-structuur aanbrengt in je onderneming. Want ook je onderneming heeft een B (je Flight Deck), een S (je Keuken) en een P (je Restaurant). Je Flight Deck neemt als bestuursorgaan de beslissingen. Je Keuken is de uitvoerende kracht: zij zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen goed worden uitgevoerd. Het restaurant is hoe deze processen op de voorgrond treden en leiden tot succes. Deze structuur zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en ruimte kan gaan maken voor groei van je business.

Meer resultaten, minder moeite

Met deze structurering behaal je dus betere resultaten, met minder moeite. Steek even tijd in jezelf en je krijgt er energie in het kwadraat voor terug. Deze energie bundel je om beter te worden in wat je doet. Zo leid je een minder stressvol leven en houd je meer tijd over voor de dingen die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld meer aan teambuilding doen? Hecht je waarde aan het kennisniveau van je personeel? Nu heb je daar eindelijk tijd en ruimte voor.

“Vind nieuwe energie om je business succesvol te maken.”

Zo adviseert Ole van der Straaten ondernemers over hoe ze hun business het beste kunnen inrichten. Richt je pijlen dus op de juiste doelen, sanders heeft schieten geen zin.