Bouwbedrijf bovenaan in Google? Een sterk staaltje vakwerk!

Als vakman weet je alles van bouwen, verbouwen, uitbouwen en renoveren maar hoe zit het met je digitale kennis? Wil je als bouwbedrijf bovenaan in Google staan? Ook dit vraagt om een sterk staaltje vakwerk. Een ‘onderaannemer’ die specialist is op dit gebied. Wat is SEO? Hoe kun je met de juiste zoektermen hoger worden getoond in de resultaten? En wat kan Google Ads betekenen voor je bouwbedrijf? Dikke Titels heeft de basics voor je uitgetekend. 

Bouwbedrijf bovenaan in Google met SEO

Bouwbedrijf bovenaan in Google met SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Het is een manier om organisch (gratis) hoger te worden getoond. Wil je als bouwbedrijf bovenaan in Google komen? Dan zul je moeten inspelen op de algoritmes van de zoekmachine. Zo kun je er met de juiste zoektermen bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen bij jouw website terechtkomen als ze een zoekopdracht doen. Hierbij is het altijd goed om je te bedenken: “waar zoeken mijn potentiële klanten naar online?” ‘Bouwbedrijf + een plaatsnaam’ bijvoorbeeld. Of de diensten die je aanbiedt, in combinatie met een plaats of regio. Breid je webteksten uit met dit soort termen.

Wees gebruiksvriendelijk en actueel!

Google hecht ook waarde aan gebruiksvriendelijkheid en actualiteit. Zorg dus voor een goede functionaliteit van je website, een snelle laadtijd en voeg regelmatig nieuwe informatie toe. Dit laatste kun je doen met een eigen blog of kennisbank. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van SEO voor jouw bouwbedrijf? Ik help je graag verder!Zoektermen voor bouwbedrijven

Je komt niet zomaar bovenaan in Google als bouwbedrijf. Om de juiste zoektermen te vinden, gebruik je de Zoekwoordplanner. Dit is een tool die je gratis kunt gebruiken als je een Google-account hebt. Je kunt er zoektermen invoeren, waarna de zoekmachine je inzicht geeft in de statistieken. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel zoekopdrachten er maandelijks worden gedaan naar deze termen, of de concurrentie hoog, gemiddeld of laag is en hoeveel CPC (Cost Per Click) je kwijt bent als je adverteert op deze term. De Zoekwoordplanner toont ook een lijst met gerelateerde termen en de kansen die hier liggen. Goed om inspiratie op te doen en je teksten mee te verfijnen!

Google 0-resultaten

Bovenaan in Google als bouwbedrijf kan ook via de Google 0-resultaten. 0 is nóg hoger dan de eerste positie! Deze worden getoond als iemand een vraag intikt in het zoekvenster. Google toont dan een omrand blok, waarin deze vraag in een paar regels wordt beantwoord. Je kunt een 0-positie behalen door een vraag binnen jouw vakgebied te beantwoorden in 50 tot 100 tekens. In deze uitleg verwerk je zoveel mogelijk relevante zoektermen.

Google 0-resultaten

Bovenaan in Google als bouwbedrijf met advertenties

Is de concurrentie killing en lukt het je maar niet om die nummer 1 positie te behalen? Dan kun je Google Ads inzetten. Dit hoef je overigens niet alleen te doen als het organisch niet lukt, een mooie combinatie is het meest rendabel! Met Google Ads kun je adverteren op de zoekmachine, op Google Shopping, het displaynetwerk (aangesloten websites) en op YouTube. Het campagnebudget bepaal je zelf en er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de advertenties. Een overzicht:

Bouwbedrijf bovenaan in Google met Google Ads

Tip: video’s worden 60.000 keer sneller door het brein opgenomen dan tekst. Je kunt er veel informatie in kwijt, in slechts een paar minuten, en maakt je product of dienst hiermee visueel voor klanten. Ze worden daarnaast 30 keer vaker gedeeld, dan content met alleen een tekst of afbeelding. Een goede keuze voor een succesvolle advertentie dus!

Hoe werkt Google Ads?

Bouwbedrijf bovenaan in Google met campagnes

Om te kunnen adverteren op Google, heb je een Google Ads account vanuit het bedrijf nodig. Hierin kan een betaalmethode worden toegevoegd. Als jouw bedrijf zich in de Europese Economische Ruimte bevindt, moet je mogelijk beveiligingscontroles van de bank doorlopen om de betaalmethoden toe te voegen of te bewerken. De eerste betaalmethode moet een creditcard of pinpas zijn. Het Google Ads account bevat o.a. de adresgegevens, het btw-nummer en betaalbewijzen van alle transacties. Het campagnebudget wordt per dag ingesteld. Je kunt al adverteren vanaf €1,- per dag. Je betaalt maandelijks nooit meer dan 30,4 x je dagbudget. Alleen voor video advertenties is het mogelijk om een campagnebudget voor de gehele looptijd in te stellen.

CPC en CPM

Bovenaan in Google als bouwbedrijf met Ads, werkt op basis van biedingen. De concurrent heeft wellicht ook budget ingesteld op bepaalde termen. De hoogste bieder staat bovenaan. Je betaalt daarom een CPC (Cost Per Click) of CPM (Cost Per Mille). CPC is het bedrag per bezoeker (per klik) en CPM het bedrag per duizend vertoningen. Je hebt de mogelijkheid om een maximumbedrag in te stellen voor deze kosten, of je kunt kiezen voor ‘slim bieden’. Hiermee bespaar je tijd en moeite! Biedingen worden dan automatisch ingesteld, zodat ze aansluiten op de prestatiedoelen. Een prestatiedoel is de reden van adverteren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: meer sitebezoeken, de zichtbaarheid vergroten, meer conversies genereren en meer conversiewaarde genereren.

Meer info over bovenaan in Google als bouwbedrijf

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SEO, bloggen vanuit jouw bouwbedrijf of adverteren met Google Ads? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag om online stappen te maken als ondernemer!