Besparen op je thuisabonnementen: geen onnodige kosten!

Van internet- en televisiepakketten tot streamingdiensten en je smartphoneabonnement: we hebben vaak een heel pakket aan maandelijkse memberships. Allemaal kleine bedragen, die variëren van enkele tot tientallen euro’s, maar samen behoorlijk in de kosten kunnen lopen. Gelukkig zijn er tips om te besparen op je thuisabonnementen, zonder dat je inlevert op service en kwaliteit. Ik heb ze voor je op een rij gezet.

6 tips om te besparen op je thuisabonnement

Besparen op je thuisabonnementen- geen onnodige kosten

Wist je dat je soms onnodige dubbele diensten hebt? Zenders die in meerdere pakketten zitten of meerdere abonnementen voor eenzelfde dienst? En dat je ook een lidmaatschap kan nemen op alleen dat wat je echt nodig hebt? Ik heb deze en andere tips voor je op een rij gezet. Hiermee kan je aanzienlijk besparen op je thuisabonnementen!

1. Maak een overzicht

Het eerste wat je moet doen is al je huidige abonnementen onder de loep nemen. Maak een lijst van internet, televisie, mobiele telefonie, streamingdiensten en andere diensten. Noteer de kosten en de bijbehorende services. Dit geeft je een duidelijk beeld van waar je geld naartoe gaat.

2. Delete dubbele diensten

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten dubbele diensten in hun pakketten. Zenders die bijvoorbeeld in meerdere streamingsabonnementen zitten of zowel Spotify, als YouTube om muziek af te spelen. Delete deze dubbele diensten en houd alleen wat je echt nodig hebt.

3. Internet Only

Zit jouw thuisinternet in een combipakket samen met die voor de televisie, maar stream je alles? Dan is het zonde om ook een televisiepakket af te nemen. Alleen internet kan ook! Hiermee kan je prima thuiswerken, je favoriete serie bingen en eindeloos gamen en skip je de extra kosten voor een televisie-abonnement dat je niet gebruikt.

4. Bespaar op je telefoonabonnement

Kijk kritisch naar je smartphoneabonnement. Heb je echt zoveel belminuten en data nodig of kun je een stapje terugzetten in je abonnement? Zijn er betere aanbiedingen? En misschien kun je op je thuis, op je werk en onderweg ook vaker gebruikmaken van wifi. Hiermee bespaar je weer extra op je datagebruik.

5. Opzeggen

Vaak zijn er ook abonnementen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Zeg deze op! In je smartphone kun je dit terugvinden door bij ‘Instellingen’ te zoeken naar ‘Abonnementen’. Je ziet dan een overzicht met diensten waar je lid van bent en kunt je lidmaatschap opzeggen. 

Leestip: Netflix account gehackt, dit moet je doen!

6. Automatisch betalen

Automatiseer je betalingen om te voorkomen dat je rekeningen vergeet en extra kosten moet betalen voor de herinnering. Al is het maar een paar euro per keer, bij elkaar opgeteld kan het een heleboel euro’s schelen.

Nog meer besparen op je thuisabonnementen

Geen onnodige kosten

Wil je, naast je thuisabonnementen ook besparen op andere zaken? Deze 17 budget tips helpen je om slim na te denken over je huishoudboekje.