Beau volgt vijf daklozen in Het Rotterdam Project

Drie jaar na de opnames van The Amsterdam Project is Beau van Erven Dorens terug met Het Rotterdam Project. Niet zonder reden, want het aantal daklozen in Nederland stijgt nog steeds. Vanaf dinsdag 30 oktober is bij RTL 4 te zien hoe Beau vijf Rotterdamse daklozen helpt in hún strijd van de straat te komen.

Het Rotterdam Project is het indrukwekkende verhaal van vijf daklozen die onderaan de samenleving bungelen en met deze hulp het leven weer richting proberen te geven. De daklozen moeten het zelf willen en zelf doen, met doorzettingsvermogen, veerkracht en hetzelfde lef waarmee ze zich jarenlang op straat overeind hebben weten te houden.

Tienduizend euro

De daklozen Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) krijgen van en via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro.

Beau: “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren. En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.”

The Amsterdam Project

Toen Beau twee jaar geleden op beeld afscheid van nam van Chayenne en haar zoontje, Marco, Gerrie, Alan en Lolle, had hij alle hoop dat het met iedereen goed zou komen. En het was geen ijdele hoop. Chayenne woont op zichzelf, volgde een tweejarige opleiding en werkt nu in een hotel als hostess. Haar zoontje Guevaro is nu zes en zit in groep 3. En ze is opnieuw zwanger. Ook met Marco gaat het goed. Hij woont en werkt in het buitenland, waar hij nu kok is in een restaurant. Gerrie heeft een periode van ups en downs achter de rug. Hij had een baan en een eigen huis, maar dat is ie allemaal weer kwijtgeraakt. Maar hij volgt ook weer rijlessen en wacht op zijn eigen huisje en is dus weer op de goede weg. Alan begeleidt daklozen in ‘Het Haarlem Project’ een spin-off, die niet op televisie te zien was, van het project waar hij zelf deel van uitmaakte. En Lolle zit nog steeds warm en droog bij het Leger des heils. Hij is in goede gezondheid en heeft nog steeds een hele grote mond. Beau: “Ik ben heel trots dat zij het zo goed doen, maar de daklozenproblematiek blijft bestaan. Er komen helaas meer daklozen bij dan ooit.”

Het Rotterdam Project

Vanaf 30 oktober om 20:30 uur bij RTL 4