Baantjer de speelfilm én vernieuwde serie

De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar dan in een nieuwe jas. In een speelfilm, gevolgd door een serie voor Videoland en RTL 4. De kijker maakt kennis met een jonge Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. De rol van zijn partner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt.

Thijs Römer

De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs Römer en Peter Römer. De opnames van Baantjer starten in september. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm volgend jaar uit in de bioscoop in Nederland en België. Er wordt ook nog gesproken met Belgische omroepen. Baantjer is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.

Baantjer in de jaren ’80

Het decor wordt gevormd door de roerige jaren 80 in Amsterdam. Het verhaal begint als De Cock (dan eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is volgend jaar te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is.

Waldemar Torenstra over zijn rol:

“Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock.”

Tygo Gernandt:

“Ik kijk er enorm naar uit om met Waldemar dit detective duo te gaan spelen. En om met regisseur Arne Toonen te werken, die een meester is in het creëren van een eigen wereld op beeld. Het verhaal speelt zicht af in de jaren 80 maar het zal heel erg van nu voelen.”