Amsterdam Wine Week en Festival. Cheers ?

Ben jij een ware wijnkenner of alles behalve, maar geniet je wel zo nu en dan van een heerlijk glas wijn? Van wijnleek tot sommelier, de Amsterdam Wine Week mag je absoluut niet missen.

Van 24 tot en met 30 september staat heel Amsterdam in het teken van wijn. Op de fiets door de stad van ‘Wine Spot’ naar ‘Wine Spot’ om je onder te dompelen in alles wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van wijn.

Amsterdam Wine Week druiven stampen

De afsluiter van de Wine Week zal uitbundig gevierd worden tijdens het Amsterdam Wine Festival, dat in het aansluitende weekend plaatsvindt. Niet alleen kan je deze hele week de heerlijkste wijnen uit alle hoeken van de wereld proeven, maar ook de bijhorende culinaire hoogstandjes zullen door lokale helden in overvloed geserveerd worden. Start je reis langs de speciaal geselecteerde Wine Spots en laat je inspireren door de overgevlogen wijnboeren, chefs en lokale helden.

Amsterdam Wine Week

Van maandag tot en met donderdag zullen er 25 tot 30 geselecteerde Wine Spots in Amsterdam aangewezen worden. Dit varieert van een wijnbar tot een restaurant en van een hotelbar tot een slijter. Elke Wine Spot biedt een speciaal opgesteld wijn- programma aan tijdens deze week. Heel Amsterdam zal wijn ademen.

Winemaker’s Dinners

Amsterdam Wine Week: Wine dinners

Ook zullen er ‘Winemaker’s Dinners’ georganiseerd worden. Een exclusief diner waarbij de wijnmaker door de importeur naar Nederland wordt gehaald, in combinatie met de gerechten van de top chef van het desbetreffende restaurant.

Amsterdam Wine Festival

Sluit je reis vervolgens af op het Westergasfabriek terrein. Afgelopen editie bezochten maar liefst 11.000 bezoekers het Amsterdam Wine Festival. Dat het uiteindelijk plaatsvond tijdens het koudste weekend van het jaar hield mooi niemand tegen. Tijdens de komende editie zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan bio-, biodynamische en natuurwijnen. Naast een dag bourgondisch genieten is er nog veel meer te beleven.

Wat kan je verwachten?

Druivenstampen, wijnquizzen, Flamengo dansers, Franse Jeu de Boule, noem het maar op. Het Amsterdam Wine Festival biedt meer dan 300 wijnen per glas, half glas en per fles aan. Daarnaast zul je feestelijk de nacht in gaan met een speciale muziek programmering en Champagne. Meer details hierover worden later onthuld. Er mag in ieder geval gedanst worden!

Prijzen

Amsterdam Wine Week Ticket €5
Toegang tot het programma en het glas + wineflights van de Amsterdam Wine Week
Amsterdam Wine Festival Ticket €12,50
Toegang tot het Amsterdam Wine Festival
Combi Ticket €15
Toegang tot Amsterdam Wine Week & Amsterdam Wine Festival

amsterdamwinefestival.nl

Foto’s: Jesje Veling