Alles wat je moet weten over sim only

In een wereld vol iPhones, waarin nieuwe technologieën elkaar in razend tempo opvolgen, wordt de kwaliteit van onze telefoons steeds beter. Afhankelijk van je abonnement, kun je na één of twee jaar verlengen. Maar wat als je telefoon nog prima werkt? Wil je dan weer vastzitten aan een maandelijkse aflossing voor je toestel? Simonly biedt uitkomst!

Wat is sim only?

Sim only staat letterlijk voor ‘simkaart only’. Dit betekent dat je wél een simkaart met bel- en databundel aanschaft, maar geen toestel. 

Wanneer kun je het best voor sim only kiezen?

Een sim only abonnement is perfect voor mensen die een goedkoop abonnement willen, maar geen nieuwe telefoon willen kopen. Of voor mensen die een los toestel willen aanschaffen, omdat ze geen maandelijkse toestelprijs willen betalen.

Getest en gecheckt

Dikke Titels nam de proef op de som, met dit sim only abonnement van Ben en onze ‘usability checklist’.

  • Maandelijks opzegbaar of abonnement?
  • Dat kan bij Ben Sim Only beiden. Kies je voor een vast abonnement (24 maanden), dan profiteer je wel van een hogere korting!
  • Internetsnelheid?
  • Tot maximaal 4G Extra Snel. Sneller dan het licht dus!
  • Kosten?
  • Onbeperkt bellen voor € 5,-
  • 1.000 SMS’jes voor € 0,50
  • Extra’s?
  • Tot maximaal 2.000 MB gratis internet

Review: mijn sim only days

Review Dikke Titels
Foto: Rick de Visser (Fotoicon)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik inmiddels mijn oude abonnement al weer gebruik, maar dat komt omdat ik hier nog wel even ‘aan vast zit’. Dit laatste is precies de reden waarom een sim only abonnement wel my thing is! Ik heb drie telefoons in huis rondslingeren en had twee toestellen geleden dus al beter voor een dergelijk abonnement kunnen kiezen. Mensen met een all-in abonnement, toestel + bundel, krijgen namelijk vaak wel korting op de telefoon maar niet op de bundel. Bij sim only krijg je wel korting op de bundel. Veel goedkoper bellen en appen dus! In de meeste gevallen – ook bij Ben – kan je voor nummerbehoud kiezen. Scheelt een hoop gedoe! Zodra mijn abonnement (voor toestel en bundel) afloopt, kies ik sowieso voor sim only!

Lees ook:

96,5 procent Nederlanders heeft mobiel

96,5 procent heeft mobiel

Maar liefst 96,5 procent van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon. Zo blijkt uit onderzoek van het CBS. Volgens de laatste cijfers heeft 36,5 procent hiervan een sim only-abonnement. Een veelgenoemde reden is: niet willen aflossen voor een toestel, waarmee je uiteindelijk vaak meer voor de telefoon betaalt. 

Loopt je abonnement bijna af?

12 of 24 maanden vastgezeten aan een mobiel abonnement. Gefeliciteerd, you’re free now! Sim only is een soort ‘good vibes only’. Geen (hoge) toestelkosten + extra korting op je bundel. Wat je moet doen voor die good vibes? Niet zo veel! 1. Laat je provider weten (ze bellen je vanzelf) dat je jouw abonnement niet wilt verlengen. 2. Kies het sim only-abonnement dat bij je past en meld je aan. De rest gaat vanzelf!