Alle Facebook formaten in een handig overzicht

Als je regelmatig actief bent op Facebook, bijvoorbeeld voor een bedrijvenpagina, dan herken je de volgende vraag vast: ‘Wat zijn ook alweer de juiste formaten voor de afbeelding die ik wil posten?’ Om het makkelijk te houden hebben wij alle Facebook formaten voor je op een rij gezet.

Facebook formaten: profielfoto

De profielfoto op Facebook is het eerste dat opvalt, hij staat immers bij elk bericht dat jij plaatst in beeld. Of het nu een reactie is, een advertentie of een post, de profielfoto is zichtbaar. Een aandachtspunt dus! De afmetingen van de profielfoto van een Facebook-pagin zijn 160 x 160 pixels (moet minimaal als afbeelding van 180 x 180 pixels worden geüpload).Facebook formaten: update omslagfoto en profielfoto

Omslagfoto

Wat is een goede bedrijvenpagina zonder coverafbeelding! De omslagfoto is, na de profielfoto, vaak het eerste dat mensen zien als ze jouw pagina bezoeken. Deze afbeelding geeft in één oogopslag weer waar jouw onderneming voor staat. Het is belangrijk dat je wallpaper er goed uitziet en bijvoorbeeld niet korrelig is of uit verhouding. De minimale afmetingen voor de omslagfoto op Facebook zijn 851 x 315 pixels.

Linkafbeelding
Facebook formaten: deelbare link

Als je een link op Facebook plaatst, dan ontstaat automatisch een blog post. Facebook leest de gegevens van de website die je invoert en laadt een foto in. Vind je deze afbeelding niet toepasselijk of wordt hij niet mooi weergegeven, dan kun je deze handmatig aanpassen. Voor optimaal resultaat adviseert Facebook een formaat van 1200 x 628 pixels. Is jouw afbeelding van origine kleiner en wordt hij korrelig als je hem in 1200 x 628 zet? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de verhouding 1,91:1 hanteert.

Standaard afbeelding

In principe kun je ieder formaat afbeelding in een bericht plaatsen, maar dan loop je de kans dat Facebook hem vergoot of verkleind en daardoor niet mooi weergeeft. Het ideale formaat voor een losse foto post is 1200 x 1200. Alle afbeeldingen op Facebook moeten statisch zijn: GIF-afbeeldingen of flashafbeeldingen worden niet ondersteund.Deze kun je alleen als link delen.

Foto thumbnail

Het ideale formaat voor een foto thumbnail is 105 x 105.

Videolink

Deel je een link van YouTube of een ander videokanaal? Dan wordt het filmpje automatisch ingeladen onder je tekst. Dit wordt weergegeven in 504 x 283 pixels.

Video thumbnails

formaten-facebook-videoEr zijn twee manieren waarop een video thumbnail kan worden weergegeven op Facebook: in klein formaat, bijvoorbeeld wanneer je meerdere foto’s en video’s tegelijk upload en een selectie wordt getoond, of in groot formaat: een door jou zelf geuploade video (dus niet van YouTube of een andere externe website) die in berichtvorm op jouw timeline is geplaatst. Voor deze video thumbnails gelden de volgende ideale formaten:

Grote video thumbnail: 319 x 176

Kleine video thumbnail: 158 x 87

App afbeelding

Het ideale formaat voor een app afbeelding is 111 x 74 px.

Afmetingen Facebook-advertenties

Voor de meeste advertenties is het beste afbeeldingsformaat om te uploaden 1200 x 628 pixels. Titels zijn altijd maximaal 25 karakters en de beschrijvende teksten 90 karakters. Een tekst die langer is gaat over in ‘…lees meer’.

formaten facebook-advertenties

Afmetingen voor de verschillende advertenties:

Pagina vind ik leuks: 1200 x 444 pixels
Foto advertentie: 1200 x 1200 pixels
Video advertentie: 1200 x 675 pixels (bestand minder dan 1 gb)
Bericht promoten: 1200 x 628 pixels
Aanbieding maken: 1200 x 628 pixels
Evenement promoten: 1200 x 444 pixels
Mobiele App Ads: 1200 x 628 pixels
Desktop App Ads: 1200 x 628 pixels

Facebook formaten: evenement

De afmetingen van een Facebook event zijn 784 x 295 pixels, 295 x 195 px en 244 x 100.

Facebook formaten: evenement

Foto: Inlinevision.com

Afmetingen Facebook carrousel

Facebook formaten: carrouselFacebook biedt de mogelijkheid om meerdere linkjes in éém keer te delen in een post. Wil je verschillende webppagina’s met bijbehorende afbeeldingen tonen, dan kun je een carrousel maken. Je doet dit door boven je update-scherm te kiezen voor ‘foto/video’ en dan voor ‘create a photo/video carrousel’ te kiezen. Je kunt zo meerdere producten of diensten tegelijk onder de aandacht brengen. Voor optimaal resultaat gebruik je afbeeldingen van 600 x 600 pixels.

Diashow / slideshow

Een slideshow is een diavoorstelling van drie tot zeven afbeeldingen, die automatisch na elkaar getoond worden. Net als een zelf geüploade video worden ze in het nieuwsoverzicht automatisch afgespeeld. Je kan zelf instellen hoeveel tijd er tussen de slides zit en of je wel of geen vervanging ‘fade’ wilt toevoegen. Het is ook mogelijk om muziek onder je beelden af te laten spelen. Facebook biedt een aantal vooraf ingestelde jingles.

Voor het beste resultaat gebruik je afbeeldingen met dezelfde afmetingen. Facebook biedt drie opties wat betreft de verhouding van je foto’s: vierkant (1:1) 600 x 600 pixels, rechthoekig (16:9) 1200 x 628 pixels en verticaal (2:3) 600 x 900 pixels.

Notitie

De afbeelding bij een Facebook notitie wordt het best weergegeven in 1200 x 445 pixels.