Ali V Diner: schuif aan bij Ali B voor een plantaardig diner

Ali B is, na het zien van de Netflix-documentaire The Game Changers, helemaal om. De 39-jarige rapper en media personality eet steeds minder vlees en heeft de switch naar plantaardig eten gemaakt. Om te laten zien dat dit niet alleen gezond maar ook heel lekker en makkelijk is, nodigt hij 100 gezinnen uit voor het Ali V Diner! Dit is een online diner, waarbij je samen met Ali kookt en dineert.

Het Ali V Diner

Het Ali V Diner vindt plaats op 21 januari. Jezelf opgeven kan door, voor 17 januari 23:00 uur, een video in te sturen via de website.  Eén gezin maakt kans op een extra prijs: een bekende chef, die het gerecht bij jou thuis komt klaarmaken.Alle inzendingen maken kans op LikeMeat producten en kortingsbonnen. De rapper heeft voor de gelegenheid zijn naam veranderd in Ali V. 

“Als Ali V ben ik ervan overtuigd dat wat vaker plantaardig eten goed is voor jou, mij en de wereld! Om te laten zien dat het heel lekker, makkelijk en leuk is (en omdat ik het gewoon heel gezellig vind) nodig ik je graag uit voor het eerste online Ali V Diner! En om dat kracht bij te zetten, verander ik mijn naam dus van Ali B naar Ali V. Als Ali V wil ik Nederland laten zien dat wat vaker plantaardig eten super makkelijk en echt lekker is.”

Ali’s game changer

Ali B werkt aan gezonde lifestyle

Ali B werkt al een tijdje aan een gezondere lifestyle. De switch kwam voor hem toen hij de documentaire Game Changers op Netflix had gekeken, vertelt hij in WNL Op Zondag. “Ik zag bijvoorbeeld dat de vroegere gladiators en de sterkste dieren op aarde puur plantaardig eten en raakte geïnspireerd”, zegt hij aan tafel. “Toen mijn vrouw vervolgens thuis zulke dingen maakte, proefde ik hoe lekker het eigenlijk is. Ik ben niet iemand die dit dan voor zichzelf houdt. Ik ben ondernemend, ik wil het delen! 

Ali V Diner én Ali V restaurants

Dat het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, blijkt ook als Ali over zijn plannen voor Ali V restaurants vertelt. Hij wil een keten openen, waarin puur plantaardig wordt gekookt, en roept horeca-ondernemers op om contact met hem te zoeken. 

Leestip: Zo serveer je bezoekers van je eetcafé een beleving

LikeMeat

Het Ali V Diner is een initiatief dat Ali samen met LikeMeat op touw heeft gezet. Deze organisatie werd in 2013 opgericht door Timo Recker. Recker had jarenlang in de vleesindustrie gewerkt maar wilde voor onze gezondheid, en die van de planeet, overstappen op plantaardig. Omdat de branche geen goede vleesvervanger bood, besloot hij om er zelf één te maken. 

“Ik wilde het eten creëren waar ik van hou – kip, kebab, worstjes – maar dan op een gezonde manier zonder smaak of voldoening te verliezen. En ik wilde ervoor zorgen dat je naast je maatje bij de BBQ kunt staan ​​en trots plantaardige worstjes op de grill kunt gooien. Voor ons gaat het niet om het creëren van een vervanger. Het gaat om het maken van fantastisch eten”, aldus Recker.

Doel van het Ali V Diner

Missie van LikeMeat is om iedereen zelf de smaak, het gemak en de gezondheid van plantaardig eten te laten ervaren. Het Ali V Diner is een initiatief om dit verder aan de man te brengen.