AI yearbook foto’s maken uit de 90’s

AI begint steeds meer mainstream te worden. Niet alleen developers en andere slimme techneuten profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie, ook de massa omarmt ChatGPT en apps die AI gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld AI yearbook foto’s maken, een dikke hit op dit moment! Op kanalen als Instagram, TikTok en Facebook worden massaal jaren ‘90-kiekjes gedeeld die een app voor je genereert met behulp van Artificial Intelligence.

Back to the 90’s!

Ik weet dat ‘Have You Ever Been Mellow’, The Backstreet Boys en stiekem zoenen in de fietsenstalling nooit meer terugkomen maar met AI kunnen we visueel wel even terug naar die tijd! Dit ben ik in mijn middelbareschoolperiode, volgens de moderne technieken.

AI yearbook foto’s maken

AI yearbook foto’s maken doe je met een app: Epik. Die is er zowel voor Android, als voor iOS. Epik gebruikt kunstmatige intelligentie om, op basis van beelden die je uploadt, een jaren ‘90-versie van jou te maken.

Leestip: Interieurontwerp en artificial intelligence: wonderlijke innovaties

Hoe maak je AI yearbook foto’s?

Eenmaal gedownload, kun je gratis een profiel aanmaken in de Epik app. Dit kan handmatig, via Facebook, Google of Apple. Als je vervolgens bent ingelogd, kom je op een overzichtspagina. Hierop zie je linksboven ‘AI yearbook’ staan. Klik hierop. 

Selfies uploaden

In de yearbook-omgeving kun je 12 selfies uploaden. Deze foto’s moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld in de camera kijken en mogen ze niet van veraf zijn genomen. Als je gaat uploaden, zie je een overzicht van de do’s en don’ts. 

Betalen en wachten

Je betaalt een kleine bijdragen voor ‘de ontwikkeling’ van jou jaarboekfoto’s. Hierbij heb je de keuze uit een optie van €3,99 en één van €6,99. Kies je voor de eerste, dan moet je 24 uur wachten op je pics. Als je €6,99 betaalt ontvang je ze na 2 uur. Je krijgt 60 foto’s en een overzichtsvideo met alle kiekjes. De foto’s zijn verdeeld in thema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld nerdy versies van jou, ruige rocksterren en foto’s als prom king of queen.

Hoe kun je AI yearbook foto's maken met de Epik app

Waarom is de Yearbook Challenge trending?

De populariteit van AI yearbook foto’s maken uit de 90’s heeft alles te maken met de voorbeelden uit mijn intro, namelijk: met nostalgie. Veel mensen hebben leuke herinneringen aan de jaren ‘90. Voor mij was dit bijvoorbeeld mijn schoolperiode. Er zijn ook veel mensen die de 90’s niet eens hebben meegemaakt, maar puur uit nieuwsgierigheid meedoen aan de trend. “Hoe zou ik eruit hebben gezien in die tijd? Lijk ik op mijn vader of moeder?” Populaire influencers in Amerika waren de eersten die de challenge aangingen en zo werd het wereldwijd opgepikt.

Waar post je jouw 90’s foto’s?

Instagram is natuurlijk het eerste kanaal waar je aan denkt bij foto’s. Hier is de Yearbook Challenge dan ook booming. Profielen en Stories worden volgegooid met de 90’s foto’s. En hetzelfde geldt voor Facebook. Maar ook TikTok en Insta Reels zijn razend populair. Hierbij wordt de video die Epik voor je genereert gebruikt of wordt zelf een video gemaakt met de leukste beelden. Een muziekje eronder en klaar!

Muziek bij de AI Yearbook Challenge

Als je een TikTok video of een Reel voor Instagram of Facebook maakt, dan wil je natuurlijk toepasselijke muziek bij je video. Een veelgebruikt nummer is ‘A Dose of Life’. Ik vond het leuker om een 90’s remix onder mijn video te zetten: ‘90S Baby’.