6 handige zwangerschapsapps voor moms to be

Verwachten jullie binnenkort gezinsuitbreiding? Dan breekt een opwindende periode aan, vooral als het jullie eerste keer is! Wat staat jullie allemaal te wachten? Moeten jullie zwangerschapscursussen volgen? Hoe kun je bijhouden hoe jullie kindje groeit? En zo zijn er nog vele andere vragen, die in de komende maanden zullen opborrelen. Gelukkig zijn er de nodige zwangerschapsapps, speciaal ontwikkeld voor aanstaande mama’s!

1. Pregnancy Tracker

Pregnancy Tracker is een app die je tijdens de gehele zwangerschap begeleidt. Hij biedt een overzichtelijke weergave van de groei van je baby, waarbij vergelijkingen worden gemaakt met verschillende soorten fruit. Ook telt de app automatisch af naar het tijdstip waarop je baby naar verwachting ter wereld zal komen. Daarnaast voorziet Pregnancy Tracker je van waardevolle informatie over mijlpalen in de ontwikkeling van je baby, zoals de vorming van de longen en het kloppen van het hartje. En een leuke bijkomstigheid is de kickcounter, waarmee je het aantal schopjes van je baby kunt bijhouden. 

Zwangerschapsapps Pregnancy Tracker

2. Zwangerhap

Sommige voedingsmiddelen kun je tijdens je zwangerschap beter vermijden. Maar wat mag ook alweer wel en wat kun je beter niet eten? Het kan lastig zijn om dit te onthouden. Het Voedingscentrum helpt je in de app Zwangerhap. Hierin wordt alle informatie over goede en minder goede voeding gedeeld en worden alternatieven voor ‘verboden hapjes en drankjes’ gedeeld.

3. Oei ik groei

Oei ik groei baby

Tegen het einde van je zwangerschap verschuift de focus van de ontwikkeling van je baby in je buik naar de aanstaande rol van papa en mama. Hierbij komt de app Oei ik groei goed van pas, omdat die je helpt om een beter inzicht te krijgen in de mentale stappen van je baby. Aangezien het lastig is om te begrijpen wat er zich afspeelt in het hoofdje van een baby, biedt deze app ondersteuning door wat meer context te geven over het gedrag van je kleintje.

4. Mijn Verloskundige

Mijn Verloskundige is ontwikkeld in samenwerking met medisch professionals en volgens de ontwikkelaars beschikt maar liefst 90 procent van alle verloskundigenpraktijken in Nederland over een account in deze app. In Mijn Verloskundige heb je direct toegang tot een overvloed aan informatie, zowel gedurende je zwangerschap als in de periode daarna. Een handige allesweter dus!

5. Zwanger & Fit

Natuurlijk kun je niet op volle kracht sporten tijdens je zwangerschap, maar medici raden wel aan om in beweging te blijven. De app Zwanger & Fit biedt een scala aan workouts en oefeningen. Die zijn gratis beschikbaar, maar met een professioneel account krijg je toegang tot extra mogelijkheden. Denk aan: het bijhouden van je voortgang en deelname aan speciale uitdagingen. Elke trimester biedt verschillende soorten trainingen, waardoor dit een app is die je vanaf het allereerste begin kunt gebruiken. 

Zwanger sporten

6. Baby Pics

Pixel perfect plaatjes schieten van je zwangere buik en straks van je kindje? Gebruik Baby Pics! Hierin vind je verschillende leuke collages met stickers,  teksten en kleurrijke kunstwerkjes voor je kiekjes. Maak bijvoorbeeld elke dag of week een foto van je buik, zodat je straks een mooi overzicht hebt van de groei of  leg alle bijzondere momenten van je kindje vast.

Leestip: Momfluencers: influencer-moeders met fans