5 tips bij het kiezen van influencers voor je bedrijf

Influencer marketing is on! Het is een marketingmiddel dat zijn kracht in de afgelopen jaren heeft bewezen en door steeds meer bedrijven wordt ingezet om simpel en snel viral te gaan. Bij het opzetten van een campagne komen de nodige vragen ter tafel. Voor welk type influencer kies je bijvoorbeeld: een nano, micro, meso, macro of mega influencer? En hoe bepaal je welke content creators jouw merk het best kunnen verkopen? Wij helpen je met 5 tips voor het kiezen van influencers voor je bedrijf.

Influencers voor je bedrijf

#1 Filter op specialisatie

Influencers zijn er in vele soorten. Waar de 1 zich focust op mode en beauty houdt de ander volgers up to date over gadgets, lifestyle, zelfstandig ondernemen, auto’s, sport, voeding en elke andere niche die je kunt bedenken. Jouw product of dienst valt ook binnen zo’n niche. Ga op zoek naar influencers die bij je merk passen. Zo weet je niet alleen zeker dat je de juiste doelgroep bereikt, je promotie zal ook minder snel overkomen als reclame omdat de content perfect aansluit bij de andere posts van de content creator.

#2 Zoek influencers voor je bedrijf die écht matchen

Eén van de eerste vragen die je jezelf als ondernemer moet stellen bij het opzetten van een influencer campagne is: wat wil ik uitstralen? Met een expert binnen jouw vakgebied kom je al een heel eind, maar de juiste tone of voice is ook essentieel. Iemand die humoristische video’s maakt is niet de beste keuze als je een serieus onderwerp wilt aankaarten als bedrijf en het is ook goed om na te denken over de vorm waarin je de promotie wilt gieten: een blog, vlog, Reel, fotoserie, unboxing video etc. Doe voordat je aan de slag gaat research op de kanalen van potentiële samenwerkingspartners en maak een lijst met favorieten.

Wat kost influencer marketing per post of view - de prijs

#3 Kijk verder dan het aantal volgers

Bereik is belangrijk, maar interactie ook en misschien zelfs nog wel belangrijker! Er zijn influencers die 40.000 volgers hebben, maar slechts tientallen likes op een post krijgen. En andersom zijn er ook social media personalities die minder volgers hebben, maar wel honderden likes krijgen op hun content. Kijk dus verder dan cijfers bij het kiezen van influencers voor je bedrijf! In de influencer marketing onderscheiden we 5 typen creators: nano influencers (max. 5.000 volgers), micro influencers (5.000 – 50.000 volgers), meso influencers (50.000 – 100.000 volgers), macro influencers (100.000 – 500.000 volgers) en mega influencers (500.000+ volgers).

#4 Laat je begeleiden door een professional

Zelf een influencer campagne opzetten is lastig. Losse PB’s en mails verdwijnen vaak in de spambox op de mail, Insta, TikTok of YouTube en bovendien worden ze meestal als reclame ervaren en niet opgepakt. Een platform, dat wordt gerund door professionals, biedt uitkomst. Dikke Titels werkt samen met Promocial. Wij maken en delen zelfstandig content op social media, maar kunnen je ook matchen aan tienduizenden collega-socialites via deze partner. We bieden hierbij fullservice, wat betekent dat we alles van A tot Z voor je regelen. Van het opzetten van de campagne tot en met het selecteren, briefen en begeleiden van de content creators. Alles in overleg uiteraard en met een dubbelcheck op de content! Lees meer over onze professionele influencer marketing.

#5 Monitor en rapporteer je resultaten

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar ze geven je wel een hoop inzicht! Houd het bereik van de influencers waarmee je samenwerkt bij, kijk welke kanalen het best scoorden, welke contentvorm voor jou werkt en rapporteer dit. Hiermee kun je campagnes in de toekomst steeds beter finetunen en afstemmen op je marketingdoelen en doelgroep.