Zoen je gezond: 6 redenen om meer te kussen

Zoenen is niet alleen erg lekker, maar blijkt ook nog eens heel gezond te zijn! Tijdens een romantische kus met je lover of fling maakt je lichaam namelijk gelukshormonen aan en het helpt je ook om te ontstressen. We hebben deze én 4 andere voordelen van dit romantische medicijn voor je op een rij gezet. Dus pak je kans en zoen je gezond!

1. Kussen stimuleert gelukshormonen

Zoen je gezond - tips

Zoenen is veel meer dan French kissing. Het stimuleert de drie belangrijkste gelukshormonen in je lichaam: dopamine, oxytocine en serotonine. En die stofjes zorgen er op hun beurt weer voor dat je humeur een boost krijgt en je lichaam ontstresst. Zowel een lange gepassioneerde tongzoen, als een snelle kus op de mond maken je extra happy.

2. Zoen je gezond de winter door

Tijdens een zoenpartij worden behoorlijk wat bacteriën uitgewisseld. Tijdens een kus van 10 seconden breng je al zo’n 80 miljoen bacteriën over naar je kissingpartner en andersom. Dit klinkt niet echt lekker, maar het is juist wel heel lekker voor je lijf! Hiermee versterk je namelijk je immuunsysteem, dat je beschermt tegen besmettelijke ziekten.

Leestip: Zo haal je de sleur uit je seksleven – Spice it up!

3. Natuurlijke Paracetamol

Natuurlijke paracetamol

Naast gelukshormonen, maakt je lichaam ook endorfine aan tijdens een stevige zoensessie. Dit is een natuurlijke pijnstiller, die voornamelijk goed tegen hoofd- en menstruatiepijn werkt. Het excuus ‘geen zin, omdat je hoofdpijn hebt’ blijkt dus volkomen onterecht!

4. Zoen je gebit gezond

Nog even over die 80 miljoen bacteriën die je tijdens het zoenen overdraagt met je mond…die helpen je niet alleen aan een betere weerstand, maar ook aan een stralend gebit. Het stimuleert de speekselproductie en dat vermindert de groei van schadelijke bacteriën op je tanden en tandvlees. En dat scheelt je wellicht een extra bezoekje aan de tandarts.

5. Zoen jezelf slank

Zoen je gezond slank

Tijdens een passionele kus verbrandt je calorieën, ongeveer 30 per minuut. Dit is lang niet zoveel als het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een work-out, maar hé: alle beetjes helpen! Als je elke dag een lekkere kus uitdeelt aan je lover werk je dus niet alleen aan jullie relatie, maar ook aan je lijn.

6. Anti-allergie

Je lichaam langdurig blootstellen aan stress kan de symptomen van stress verergeren. Dankzij de gelukshormonen die je tijdens een kus aanmaakt, kun je dus minder last hebben van je allergie. Daarnaast heeft Japans onderzoek aangetoond dat 30 minuten zoenen helpt om allergenen, de stoffen die een allergische reactie veroorzaken, in het lichaam te verminderen.