Zo vier je de ultieme vakantie in eigen land

De caravan mag weer uit de winterstalling, de tent van zolder en de hangmat uit de schuur: het kampeerseizoen is begonnen! De meivakantie is het jaarlijkse startsein voor veel campinggasten. En nu we door Corona aan een reisverbod gebonden zijn, trekken we er massaal op uit voor een vakantie in eigen land. Welke kampeertools moet je zeker niet vergeten? En hoe maak je het gezellig in je tent op regenachtige dagen? 5 tips voor de ultieme vakantie in eigen land.

De beste tools voor een vakantie in eigen land

Zo vier je een vakantie in eigen land

Nederland was al een populair vakantieland bij onze ooster- en zuiderburen, maar de laatste jaren kiezen we zelf ook steeds vaker voor een vakantie in eigen land. Lekker uitwaaien op de Waddeneilanden, een strandhuisje in Katwijk, een tocht over de Friese meren of lekker wandelen op de Veluwe. Nederland heeft veel onontdekte plekjes die de moeite waard zijn! Hoe zorg je ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt? Met deze tools moet je het zeker twee weken kunnen volhouden.

#1 Een pop-up tent

Een pop-up tent scheelt zóóóveel frustratie! Geen gehannes met tentstokken en haringen, of ruzie over wat de bovenkant is. Je gooit de tent gewoon neer, waardoor hij zichzelf ontvouwt, en gaan met die banaan!

#2 Een mini-koelkast

Een minikoelkast is je ultieme gadget tijdens een vakantie in eigen land. Als je eten en drinken kunt koelen, kun je boodschappen doen voor een paar dagen en lekker voor de tent genieten van een koud biertje en borrelhapjes.

#3 Een hangmat

Ontspannen doe je natuurlijk in een hangmat als je op vakantie bent! Ga goed voorbereid op pad met een hangmatset. Die bestaat uit een metalen frame en een hangmat. Je kunt hem overal neerzetten, ook als er geen bomen in de buurt zijn. Want een siësta in eigen land hoort er natuurlijk ook bij!

#4 Blikvoer

Neem voor de zekerheid een kleine voorraad met eten in blik mee. Voor als je de campingsnackbar na drie dagen helemaal zat bent en er geen goede afhaaladresjes in de buurt zijn bijvoorbeeld. Of als je ineens ontzettend veel zin hebt in spaghetti bolognese.

Leestip: Rokjesdag 2021 is onderweg! 15 x: inspiratie voor de zomer

#5 Ouderwetse bordspelletjes

Niets is zo wisselvallig als het Nederlandse weer. Met ouderwetse bordspelletjes hebben jullie zelfs op regenachtige dagen de vakantie van je leven! Kunnen papa en mama even opscheppen over dat ze dit vroeger al speelden toen ze nog jong waren…en de kids er vervolgens met de winst vandoor gaan!