Zo serveer je bezoekers van je eetcafé een beleving

De horeca heeft het niet gemakkelijk. Alles gaat even anders dan we gewend zijn en er moet een hoop omzet worden ingehaald. Hoe kun je als horecaondernemer inspelen op deze veranderingen? 5 tips om bezoekers van je eetcafé niet alleen het beste eten te serveren, maar ook voor een geweldige beleving te zorgen.

#1 Boomstamtafels in je eetcafé

Boomstamtafels van Robuustetafels.nl

Het beste eten wordt natuurlijk geserveerd op een tafel van hetzelfde kaliber. Een boomstamtafel is een eyecatcher die je interieur een robuuste en natuurlijke look & feel geeft. Een uniek product, dat niet alleen aanlokkelijk werkt op klanten, maar waarmee je ook een boom een tweede leven geeft #doemaarlekkerduurzaam. En niet te vergeten: zeer instawaardig, voor de mooiste foodie-kiekjes! Boomstamtafels worden op maat gemaakt en passen in elk eetcafé.

#2 Wees innovatief

Stilstand is achteruitgang, dat weten horecaondernemers als geen ander. Bedenk een uniek concept voor je eetcafé. Geautomatiseerd bestellen bijvoorbeeld, serveren op afstand, een leuke give away bij jullie hoofdgerecht, een spaarsysteem, een dresscode of iets anders dat je concullega’s niet hebben. Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam een pop-up restaurant had waar je na het eten een potje poker met de ober kon spelen om je rekening te betalen! En zo zijn er tal van leuke initiatieven, wees creatief!

#3 Presenteer je eten als een sterrenchef

Presenteer je eten als een sterrenchef in het eetcafé

Foodies zijn er dol op: een mooi gepresenteerd bord waarbij over elke millimeter is nagedacht. Hoe doe je dat?

  • Voeg kleine amuses toe aan je menukaart
  • Kies voor mooie borden (misschien iets in je huisstijl)
  • Varieer in hoogte, textuur en kleur – dit zorgt voor een vrolijk geheel
  • Gebruik oneven aantallen. Dit klinkt misschien gek, maar sterrenchefs werken altijd met oneven aantallen op het bord: één bolletje rijst, drie gehaktballetjes, vijf garnalen etc.

Leestip: Wonen in Amsterdam, alles wat je moet weten!

#4 Goed gastheerschap

Mensen maken de beleving. We spenderen tegenwoordig een groot deel van onze tijd online. Als we een hapje gaat eten buiten de deur, dan hebben we behoefte aan persoonlijk contact. Eten is een uitje geworden en klantvriendelijkheid is het hoofdingrediënt. Wees dus altijd een goede gastheer, toon interesse in je klanten en zorg ervoor dat het hen aan niets ontbreekt!

#5 Je eigen cocktail

Serveer je eigen cocktail in de horeca

Wie wil opvallen moet uniek zijn! Met een eigen cocktail bijvoorbeeld. Het principe is simpel, het werkt eigenlijk hetzelfde als sterren met een eigen kledinglijn of influencers met een eigen hashtag: mix verschillende drankjes tot een unieke smaak, één die bij jouw café past, en geef hem een herkenbare naam. Een koffiecocktail bijvoorbeeld, een biercocktail of een groentecocktail. Na verloop van tijd weet iedereen dat ze voor hun favoriete mixdrankje bij jou moeten zijn!

Foto´s: Unsplash en Freepik