Wonen in een stacaravan, wat zijn de voordelen?

Lijkt het je fantastisch om in een tiny house, een chalet of in een stacaravan te wonen? Je wil eigenlijk altijd dat vakantiegevoel hebben, dat je had tijdens je laatste verblijf op dat leuke caravanpark in de bossen. Heerlijk wakker worden tussen de dennenbomen en ’s morgens vroeg zien hoe de eekhoorntjes met elkaar spelen…

De voordelen van wonen in een stacaravan

Recreatiewoningen, chalets, caravans en stacaravans worden steeds populairder als permanent onderkomen. Hierdoor worden de recreatiewoningen ook steeds luxueuzer. Meer en betere voorzieningen zoals  internet, luxe keukens en complete slaapkamers. Er worden tegenwoordig ook chalets als tweede woning opgegeven in Nederland, om er vervolgens permanent in te gaan wonen. De trend lijkt niet te stoppen! Logisch, want de woningprijzen rijzen de pan uit. De huren stijgen fors en koopwoningen zijn bijna niet meer op te brengen. Wonen in een stacaravan wordt hierdoor een steeds aantrekkelijker alternatief.

Front-row middenin de natuur

Niet alleen vrijheidszoekers, maar ook natuurliefhebbers en rustzoekers zijn op zoek naar eco-living. Dichterbij de natuur en minder last van de stress van het hectische bestaan dat we ervaren in stad. Andere voordelen zijn dat je kleiner woont en dat je hierdoor minder ‘onnodige rommel’ bewaart. Je hebt niet zoveel bezittingen meer om je zorgen over te maken. En je onderhoud is natuurlijk ook een stuk minder! Menig park heeft een zwembad en je woont tussen de bomen en al het andere moois dat moeder natuur te bieden heeft.

Leestip: Duurzaam wonen? 8 tips voor een eco lifestyle in huis
Leestip: Camping of glamping? De beste kampeerplekken van Nederland

Wonen en recreëren

Omdat je een stacaravan niet zomaar ergens kunt neerzetten, ben je vaak aangewezen op een caravanpark, maar dan heb je ook gelijk alle voordelen van dat park. Dit betekent dat je – naast de deur- gebruik kunt maken van alle recreatiemogelijkheden: restaurants, winkels, een zwembad, sportvoorzieningen en evenementen.

Foto: Lawton Cook