Waarom we in de winter graag dicht tegen elkaar aankruipen

De temperaturen duiken ‘s nachts weer onder 0, fietsen zonder sjaal en handschoenen is geen optie meer en een verkoudheid ligt op de loer. Jup, het is officieel: winter is coming! Naast de ongemakken die dit met zich meebrengt, hebben de koudste maanden van het jaar ook de nodige voordelen. Zo kruipen we bijvoorbeeld graag lekker dicht tegen elkaar aan van december t/m februari en dat is op zijn beurt weer goed voor de passie en intimiteit tussen jou en je partner. Hoe ontstaat deze natuurlijke drang naar affectie in de winter? Wij zochten het voor je uit.

Waarom we in de winter graag dicht tegen elkaar aankruipen

Van heet naar warm

In de zomer is het vaak plakkerig warm, waardoor we vaak minder lang in bed blijven liggen. Hierdoor wordt er ook minder geknuffeld. En kruipen we wel tegen elkaar aan? Dan houden we het vaak bij een korte knuffelssessie om te voorkomen dat je helemaal doorweekt raken door het zweten. Bij koud weer werkt het precies andersom: we houden elkaar graag lekker warm in bed. We blijven dan zo lang mogelijk in bed en nemen uitgebreid te tijd voor een vrijpartij.

Tijd in overvloed

Het wordt vroeger donker en het weer zorgt ervoor dat we meer binnen blijven. Daarom is er meer tijd voor series, hobby’s maar ook intieme activiteiten. In de herfst duiken we vaker samen – of alleen – in bed, dan dat we dit in de zomer doen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat koppels die seks inplannen, hoe onromantisch dit ook mag klinken, vaker en langer seks hebben. Dat komt omdat ze de hele dag uitkijken naar dat moment en dus niet uitgeput na een dag werken op bed instorten. Ook zijn er meer mensen die solo in bed een vibrator of masturbator gebruiken in het najaar.

Leestip: Zo haal je de sleur uit je seksleven – Spice it up!

Warm gekleed

Omdat het kouder wordt dragen we meer kleding als we naar bed gaan en dus houden we ook vaker kleding aan tijdens intimiteiten. Wanneer het aankomt op sokken in bed is er vaak een discussie; sommige mensen kunnen niet slapen met sokken aan terwijl anderen geen slaap vatten zonder. Funfact: het is wel slim om je sokken aan te houden tijdens de seks, uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die sokken dragen vaker (80%) een hoogtepunt bereiken dan vrouwen die geen sokken dragen (50%).