Waarom ergonomische kantoormeubelen voor je werkplek?

Wist je dat kantoormedewerkers gemiddeld 6 tot 8 uur per dag aan hun bureau zitten? Hierdoor is het aantal klachten van arbeidsgerelateerd letsel in de afgelopen jaren in raptempo toegenomen en komen steeds meer medewerkers met klachten thuis te zitten. Ergonomische kantoormeubelen bieden uitkomst! Hiermee bevorder je de gezondheid en het werkgeluk van werknemers. Wij hebben deze en andere voordelen voor je op een rij gezet. 

Wat is ergonomisch kantoormeubilair?

Waarom ergonomische kantoormeubelen voor je werkplek

Ergonomische kantoormeubelen zijn kantoormeubelen die een goede werkhouding, en daarmee ook het welzijn, van werknemers ondersteunen. Ze hebben een innovatief ontwerp, dat is ingespeeld op de ongemakken die kunnen ontstaan door langdurig werken in een onnatuurlijke houding. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: een ergonomisch bureau dat verstelbaar is in hoogte, een stabureau en aan een bureaustoel met de juiste rug-, nek en armondersteuning.

De voordelen van ergonomisch werken

Door als werkgever te investeren in ergonomisch kantoormeubilair, draag je bij de gezondheid en het werkgeluk van je werknemers. Dit leidt tot minder verzuim, waardoor de kosten voor ziekteverzuim afnemen en je de investering dus vanzelf terugverdient. We hebben een overzicht van de benefits gemaakt.

Minder verzuim op de werkvloer

Ergonomische kantoormeubelen zijn ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden tijdens het werken. Zo is het bijvoorbeeld funest om voorovergebogen te zitten met je rug, schouders en nek en is het belangrijk dat je armen worden ondersteund en benen in een hoek van 90 graden staan. Medewerkers die dit niet doen, kunnen klachten aan spieren en gewrichten krijgen en hoofdpijn. Deze klachten zullen bij langdurig werken in een verkeerde houding resulteren in chronische pijn, waardoor zij langdurig uit de running kunnen raken. Ergonomisch kantoormeubilair voorkomt dit niet alleen, maar herstelt ook klachten die al in een eerder stadium zijn ontstaan. Het brengt de wervelkolom in een rechte lijn en vermindert het aantal werkgerelateerde blessures en daarmee dus ook het ziekteverzuim binnen bedrijven.

Ergonomisch thuiswerken

Meer werkgeluk

Klantgeluk is bij veel ondernemingen een vast onderdeel in de bedrijfsstrategie, maar denk je ook na over het werkgeluk van je medewerkers? Zonder hen zouden er immers geen happy customers zijn!  Het welzijn van werknemers is niet alleen het fysieke welzijn van werknemers, maar ook de mentale gezondheid. Een verkeerde houding kan namelijk ook leiden tot stress- en burn-outklachten. En door te laten zien dat je als werkgever investeert in het welzijn van je medewerkers, maak je duidelijk dat je dit belangrijk vindt en zul je die waardering ook terugkrijgen. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat werknemers die het gevoel hebben dat hun werkgever om hen geeft en hen met respect behandelt, gelukkiger zijn en bereid zijn om deze positiviteit terug te geven.

Leestip: Remote werken vanuit bella Italia

Ergonomisch kantoormeubilair verhoogt de productiviteit

Het laatste voordeel sluit aan op ons vorige punt. Werknemers die gelukkiger zijn, werken gemiddeld namelijk 2 keer zo hard en zijn dus een stuk productiever dan professionals die verkrampt achter hun computer zitten. Medewerkers die in een goede gezondheid verkeren hebben bovendien minder afleidingen, die hen ervan weerhouden om optimaal te presteren en werk van hoge kwaliteit te leveren.