Waarom een staycation helemaal van nu is!

Waar we voorheen niet konden wachten om er op uit te trekken, lijkt dit tegenwoordig toch een beetje te veranderen. De lockdowns hebben ons een zetje in de richting van de vakantie in eigen tuin gegeven. We hoeven niet per se meer naar de andere kant van de wereld om te genieten. In dit artikel leggen we je uit waarom een staycation helemaal van nu is.

Bespaar tijd en kosten

Staycation - vakantie in eigen land

Met een vakantie in eigen stad, oftewel: leuke dagjes met het hele gezin, thuis en buiten de deur, bespaar je een hoop tijd en kosten. De rijen op Schiphol lopen inmiddels op tot enkele kilometers en bovendien schrapt de luchthaven komende zomer honderden vluchten per dag. Als je een vakantie hebt geboekt is het dus nog niet eens zeker of deze doorgaat. Verder is het leven afgelopen jaar een stuk duurder geworden, met o.a. de prijsstijgingen op je energienota en voor diesel en benzine. Met een staycation bespaar je dus een hoop tijd en kosten.

Een staycation is net zo leuk als een reis naar het buitenland

Met een beetje creativiteit is een staycation net zo leuk als een reis naar Frankrijk, Italië, Spanje of een verre bestemming. Nederland zit vol met mooie parken, natuur en waterpret. Plan bijvoorbeeld een dagje strand in een plas bij jou in de buurt of haal de opblaasbare jacuzzi uit de schuur. Met het geld dat je overhoudt kun je veel leuke dingen doen en kopen en met een lekkere temperaturen en een beetje fantasie is het IJsselmeer net zo exotisch als de Middellandse Zee.

Opa, oma, vrienden en familie kunnen onbeperkt meedoen

Waarom een staycation helemaal van nu is

Een ander voordeel van een vakantie in je eigen omgeving is dat familie en vrienden gemakkelijk kunnen aanhaken. Nodig opa, oma, ooms en tantes uit voor een gezellige familiebarbecue of zet een speurtocht uit voor alle kinderen in de buurt. Een trampoline kopen is ook een goede investering in de zomervakantie. Dit is een grote hit bij kinderen. Ze hebben er jarenlang plezier van en het levert ook nog hartstikke leuke vakantiekiekjes op. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Aan het einde van de dag kruipt iedereen weer lekker in zijn eigen bed, dat is ook wat waard!

Leestip: Zo vier je de ultieme vakantie in eigen land